Muzlu Rulo Pasta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller

Kek için
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1/4 (çeyrek) su bardağı süt (Kıvamı koyu olduğu için ekledim siz kıvam güzel olursa eklemeyebilirsiniz)
Kreması için
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı süt (Pişirip soğuttuktan sonra kremşantiyi ekleyip çırparken ekliyoruz)
2 adet muz
Çilek

Muzlu Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle vanilya ve krem şanti hariç tüm krema materyallerini tencereye alıp pişiriyoruz. Pişince vanilyayı ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Büsbütün soğuduğunda yarım su bardağı süt ve krem şanti tozunu ekleyip ipeksi kıvama denk çırpıyoruz.
Kremamızı bir kenara alıp kek harcımızı çırpıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize güzelce yayıp 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.
Kek fırından çıkınca birinci sıcaklığını attıktan sonra yağlı kağıt ile birlikte rulo hale getirip soğutuyoruz.
Kekimiz soğuyunca kağıttan ayırıp ortasında krema ile muz yerleştiriyoruz ve tekrar rulo hale getirip sunum tabağımıza alıyoruz. Sunum için kremadan biraz ayırabilirsiniz ben o denli yaptım.
Dilediğiniz üzere süsledikten sonra dolapta güzelce soğutuyoruz o kadar pratik ve lezzetli bir tanım ki kesinlikle denemenizi öneririm

Üst Alt