Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
4 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Kreması İçin
500 ml süt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Ortası İçin
Muz dilimleri
Çikolata kesimleri
Muzlu Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
Hazırlanışı.
Öncelikle karıştırma kabımıza yumurtalarımızı alalım. Üzerine şekeri ve tuzu ek edelim ve köpük köpük olana kadar çırpalım (Yumurta kokmasını istemezseniz vanilya ekleyip çırpabilirsiniz)
Sonra süt, sıvı yağ, un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek gereçler büsbütün karışana kadar mikser ile tekrar çırpalım.
Fırın tepsimizin üzerine pişirme kağıdını serelim, kek hamurumuzu fırın tepsimize boşaltalım. Hamurumuzun eşit bir halde yayalım.
Kekimizi evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Sıra içerisine süreceğimiz kremasında,.
Bunun için tencereye sütü, yumurtayı, şekeri, unu ve nişastayı alarak karıştıralım ve tenceremizi ocağa alalım.
Yoğunlaşıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım, vanilyayı da ek ederek tekrar karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Ben koymadım fakat isterseniz içerisine kremşanti yada kremada koyabilirsiniz. Öylede hoş oluyor.
Soğuyan kekimizin içerisine soğuyan kremayı yayalım ve üzerine çikolata parçacıkları ve 2 adet bütün haldeki muzları fotoğraftaki üzere dizelim.
Dikkatli bir biçimde pişirme kağıdıyla birlikte keki kaldırıp rulo halinde saralım.
İsteğe nazaran üzerine hazır çikolata sosu yada benmari metodu eritilmiş sosu döküp süsleyelim. Afiyet olsun.
4 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Kreması İçin
500 ml süt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Ortası İçin
Muz dilimleri
Çikolata kesimleri
Muzlu Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
Hazırlanışı.
Öncelikle karıştırma kabımıza yumurtalarımızı alalım. Üzerine şekeri ve tuzu ek edelim ve köpük köpük olana kadar çırpalım (Yumurta kokmasını istemezseniz vanilya ekleyip çırpabilirsiniz)
Sonra süt, sıvı yağ, un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek gereçler büsbütün karışana kadar mikser ile tekrar çırpalım.
Fırın tepsimizin üzerine pişirme kağıdını serelim, kek hamurumuzu fırın tepsimize boşaltalım. Hamurumuzun eşit bir halde yayalım.
Kekimizi evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Sıra içerisine süreceğimiz kremasında,.
Bunun için tencereye sütü, yumurtayı, şekeri, unu ve nişastayı alarak karıştıralım ve tenceremizi ocağa alalım.
Yoğunlaşıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım, vanilyayı da ek ederek tekrar karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Ben koymadım fakat isterseniz içerisine kremşanti yada kremada koyabilirsiniz. Öylede hoş oluyor.
Soğuyan kekimizin içerisine soğuyan kremayı yayalım ve üzerine çikolata parçacıkları ve 2 adet bütün haldeki muzları fotoğraftaki üzere dizelim.
Dikkatli bir biçimde pişirme kağıdıyla birlikte keki kaldırıp rulo halinde saralım.
İsteğe nazaran üzerine hazır çikolata sosu yada benmari metodu eritilmiş sosu döküp süsleyelim. Afiyet olsun.