Muzlu Saray Sarma

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Muzlu Saray Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:
1 lt süt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı teremyağ
Üzeri için :
2 paket toz krem şanti
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı hindistan cevizi
Arası için :
Muz
Süslemek için :
Toz antep fıstığı

Muzlu Saray Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi malzemeleri (vanilin ve teremyağ hariç) tencerede karıştırılır.
Ocakta çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
Kaynamaya başlayınca vanilin ve teremyağ eklenir. Yağ eriyinceye dek karıştırmaya devam edilir.
Fırın tepsisinin altı hindistan cevizi ile kaplanır.
Pişen muhallebi hindistan cevizinin üstüne ince katman olacak şekilde dökülür.
En az 1 saat soğutulur.
Bu arada krem şanti süt ile çırpılır.
Soğuyan muhallebinin üstüne krem şanti sürülür.
Spatula ile düzeltilir.
Buzdolabında 2-3 saat soğutulur.
Soğuyan muhallebi boyuna 2 ye ,enine 6 ya bölünür.
Üzerine muzlar dilimlenerek konur.
Her bir dilim bıçak yardımıyla sarılarak servis tabağına alınır.
Üzeri antep fıstığı ile süslenerek servis edilir. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Harika oluyor.
Muzlu Saray Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt