Muzlu Sultan Sarma Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1,5 türk kahvesi fincanı nişasta
1 türk kahvesi fincanı un
3 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
50 gram margarin
Muz
Üzeri için;
1 paket krem şanti
Krem şanti için 1 su bardağı süt
Hindistan cevizi
Süslemek için;
Muz
Damla çikolata
Fıstık taneleri
Muzlu Sultan Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao alarak çırpma teli ile karıştıralım.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişmesini sağlayalım.
Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya eklenerek yağın erimesini bekleyelim karıştıralım ve altını kapatalım.
Büyük uzunluk fırın tepsisinin tabanı çokça hindistan cevizi serpelim.
Hazırladığımız muhallebiyi dikkatlice üzerine ince bir formda gezdirelim ve birinci sıcağı çıkınca buz dolabına atalım bir saat kadar dinlensin.
Soğumuş olan muhallebinin üzerine çırpmış olduğumuz krem şantiyi üzeri büsbütün kapatacak halde yayalım. Not:krem şantinin erimemesi için muhallebinin güzelce soğumuş olması lazım.
Daha sonra damla çikolata, fıstık taneleri ve muz modülleri ekleyerek ince uzun dilimleyelim.
Rulo halinde sarılacağı için uzun dilimler olmalı.
Bir kenarından kaldıralım dikkatlice saralım ve servis edeceğimiz tabağa alalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1,5 türk kahvesi fincanı nişasta
1 türk kahvesi fincanı un
3 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
50 gram margarin
Muz
Üzeri için;
1 paket krem şanti
Krem şanti için 1 su bardağı süt
Hindistan cevizi
Süslemek için;
Muz
Damla çikolata
Fıstık taneleri
Muzlu Sultan Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao alarak çırpma teli ile karıştıralım.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişmesini sağlayalım.
Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya eklenerek yağın erimesini bekleyelim karıştıralım ve altını kapatalım.
Büyük uzunluk fırın tepsisinin tabanı çokça hindistan cevizi serpelim.
Hazırladığımız muhallebiyi dikkatlice üzerine ince bir formda gezdirelim ve birinci sıcağı çıkınca buz dolabına atalım bir saat kadar dinlensin.
Soğumuş olan muhallebinin üzerine çırpmış olduğumuz krem şantiyi üzeri büsbütün kapatacak halde yayalım. Not:krem şantinin erimemesi için muhallebinin güzelce soğumuş olması lazım.
Daha sonra damla çikolata, fıstık taneleri ve muz modülleri ekleyerek ince uzun dilimleyelim.
Rulo halinde sarılacağı için uzun dilimler olmalı.
Bir kenarından kaldıralım dikkatlice saralım ve servis edeceğimiz tabağa alalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.