Muzlu Tarçınlı Krep Tanımı İçin Materyaller
1 tane muz
1 tane yumurta (Beyazı 1 yaşından sonra)
1.5 yemek kaşığı yoğurt
Çay kaşığı ucuyla tarçın (1 yaş sonrası)
2 çorba kaşığı tam buğday unu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Muzlu Tarçınlı Krep Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Muzu bir kapta birinci evvel ezelim üzerine yumurtayı ekleyip çırpalım.
Tekrar muzlar topak üzere kalabilir yeniden ezebiliriz kıvamını aldığında yoğurt ve yağı koyup tekrar çırpalım.
En son unu ve tarçını da koyup gereçler karılıncaya kadar karıştıralım.
Un az gelirse ekleme yapabilirsiniz markadan markaya fark olabiliyor.
Yapışmaz tavada kısık ateşte birer çorba kaşığı koyarak önlü gerili pişirelim
Tavsiye: Ben üzüm pekmezi özü ile yedirdim siz isterseniz keçiboynuzu özü ya da 1 yaştan büyükse bal ile de tatlandırabilirsiniz Şimdiden miniklere afiyet şifa olsun Hekiminize istişareyi unutmayın
1 tane muz
1 tane yumurta (Beyazı 1 yaşından sonra)
1.5 yemek kaşığı yoğurt
Çay kaşığı ucuyla tarçın (1 yaş sonrası)
2 çorba kaşığı tam buğday unu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Muzlu Tarçınlı Krep Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Muzu bir kapta birinci evvel ezelim üzerine yumurtayı ekleyip çırpalım.
Tekrar muzlar topak üzere kalabilir yeniden ezebiliriz kıvamını aldığında yoğurt ve yağı koyup tekrar çırpalım.
En son unu ve tarçını da koyup gereçler karılıncaya kadar karıştıralım.
Un az gelirse ekleme yapabilirsiniz markadan markaya fark olabiliyor.
Yapışmaz tavada kısık ateşte birer çorba kaşığı koyarak önlü gerili pişirelim
Tavsiye: Ben üzüm pekmezi özü ile yedirdim siz isterseniz keçiboynuzu özü ya da 1 yaştan büyükse bal ile de tatlandırabilirsiniz Şimdiden miniklere afiyet şifa olsun Hekiminize istişareyi unutmayın