Naan (Hint Pidesi) Tarifi Resimli
Naan (Hint Pidesi) Tarifi
Resimli Naan (Hint Pidesi) Tarifi
Naan (Hint Pidesi) nasıl yapılır, Naan (Hint Pidesi) yemek tarifi
imagesnaanhintpidesitarifiresimli5ad43beb8bc7e
Naan (Hint Pidesi)
Malzemeler
3 bardak beyaz un
½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta, ayrı bir kapta catalla cırpılmış
2 corba kaşığı yoğurt
2 corba kaşığı sut
¼ bardak su
2 corba kaşığı sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak sutu, suyu yoğurdu, yumurtayı ve zeytinyağını koyun Unu bir kaşıkla serperek sıvıları ortecek şekilde ilave edip uzerine haznenin bir koşesine tuzu karşı koşesine kabartma tozunu ekleyin Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
Hamur programını secerek makineyi calıştırın
Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden cok daha yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
Program bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp bıcak ile 6 eşit parcaya kesin Parcaları, parmaklarınızın ve avucunuzun arasında, unlanmış mutfak tezgahına bastrarak yuvarlayarak duzgun bezeler haline getirin Ustlerine parmak uclarınızla hafifce bastırarak 1 cm kalınlığında yuvarlak veya oval şekil verin
Ekmekleri iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin 15 dakika ılık bir yerde bekletin
Onceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 810 dakika, ya da ustu hafifce renk alana kadar pişirin
Naan (Hint Pidesi) Tarifi
Resimli Naan (Hint Pidesi) Tarifi
Naan (Hint Pidesi) nasıl yapılır, Naan (Hint Pidesi) yemek tarifi
imagesnaanhintpidesitarifiresimli5ad43beb8bc7e
Naan (Hint Pidesi)
Malzemeler
3 bardak beyaz un
½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta, ayrı bir kapta catalla cırpılmış
2 corba kaşığı yoğurt
2 corba kaşığı sut
¼ bardak su
2 corba kaşığı sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak sutu, suyu yoğurdu, yumurtayı ve zeytinyağını koyun Unu bir kaşıkla serperek sıvıları ortecek şekilde ilave edip uzerine haznenin bir koşesine tuzu karşı koşesine kabartma tozunu ekleyin Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
Hamur programını secerek makineyi calıştırın
Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden cok daha yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
Program bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp bıcak ile 6 eşit parcaya kesin Parcaları, parmaklarınızın ve avucunuzun arasında, unlanmış mutfak tezgahına bastrarak yuvarlayarak duzgun bezeler haline getirin Ustlerine parmak uclarınızla hafifce bastırarak 1 cm kalınlığında yuvarlak veya oval şekil verin
Ekmekleri iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin 15 dakika ılık bir yerde bekletin
Onceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 810 dakika, ya da ustu hafifce renk alana kadar pişirin