Son konular

Nacho Soslu Patates

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
16
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Nacho Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler
1 kg patates
500 gram kıyma
1 kutu krema
Tereyağ
Kajun baharatı
Kapya biber
Yeşil biber
Soğan
1.5 bardak domates sosu
70 gram kaşar peynir (veya cheddar)

Nacho Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 kg kabuğu soyulup dilimlenmiş patatesin üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ, 2 yemek kaşığı kajun baharatı, 2 diş sarımsak, 1 paket krema ve tuz ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye tüm tabanı kaplayacak ve ince bir taban oluşturacak biçimde seriyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında uygunca kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesler pişerken başka yandan kapya biber, yeşil biber ve soğanı doğrayıp, yağ ekleyip, ısıttığımız tavaya ekleyip kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra bir tabağa alıp, tıpkı tavaya kıymalarımızı alıyoruz ve rengi değişene kadar güzelce kavuruyoruz.
Daha sonra 1 yemek kaşığı kajun baharatı, tuz ve yaklaşık 1. 5 bardak domates sosu ekliyoruz (Ben domates sosunu hazır domates salçasını sıcak su ile açarak içine karabiber ekleyip o formda yaptım)
Kıymalara tabağa ayırdığımız pişmiş zerzevatları ekleyi,p güzelce karıştırıyoruz fırında pişen patatesleri çıkarıp, üzerine kıyma zerzevat karışımını yayıyoruz.
En son rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip, tekrar fırına koyup, üzeri uygunca kızarana kadar fırında pişirmeye devam ediyoruz.
Üzeri düzgünce kızaran yemeğimiz artık servise hazır deneyecek herkese afiyet olsun
Nacho Soslu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Soslu Patates Ve Köfte Davet Sofralarını Süsleyen Çok Lezzetli Bir Yemek Tanımı İçin Malzemeler Köftesi için: 500 gr kıyma 1 orta uzunluk soğan 1-2 diş sarımsak Tuz karabiber kimyon 3-4 adet orta uzunluk patates Bezelye Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı yakın biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Fırında Çıtır Patates Tanımı İçin Gereçler 2-3 orta uzunluk patates 1 yemek kaşığı mısır unu 2-2, 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı köri Tuz Kajun baharatı Pulbiber Karabiber ( istediğiniz baharatları istediğiniz kadar kullanabilirsiniz bu yüzden ölçü vermedim) Sos için: 3-4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Sosisli Patso (Hem Pratik Hem Çok Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler Ekmek 200 gram kadar sosis Çeyrek kangal sucuk 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ Patates kızartması için; 3 adet orta uzunluk patates 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı nişasta Kızartmak için sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kajun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Beşamel Soslu Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller 1 kg tavuk göğsü 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 3 adet yeşil biber 2 adet kapya biber 3 adet kabuğu soyulmuş domates 2 adet soğan 3 diş sarımsak 400 gram kültür mantarı Tuz 1 çay kaşığı kara biber 1 çay kaşığı pul biber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Soslu Fırın Levrek Patates Çatlatma İle Tanımı İçin Materyaller 5 adet fileto (kişi sayısına göre) 1 büyük soğan 1 büyük domates Sos için; 7-8 diş sarımsak 1 büyük limonun suyu 1 tatlı kaşığı salça 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 tatlı kaşık tuz 1 er dolu çay kaşık kimyon Karabiber, kekik Kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt