Nacho Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler
1 kg patates
500 gram kıyma
1 kutu krema
Tereyağ
Kajun baharatı
Kapya biber
Yeşil biber
Soğan
1.5 bardak domates sosu
70 gram kaşar peynir (veya cheddar)
Nacho Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 kg kabuğu soyulup dilimlenmiş patatesin üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ, 2 yemek kaşığı kajun baharatı, 2 diş sarımsak, 1 paket krema ve tuz ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye tüm tabanı kaplayacak ve ince bir taban oluşturacak biçimde seriyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında uygunca kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesler pişerken başka yandan kapya biber, yeşil biber ve soğanı doğrayıp, yağ ekleyip, ısıttığımız tavaya ekleyip kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra bir tabağa alıp, tıpkı tavaya kıymalarımızı alıyoruz ve rengi değişene kadar güzelce kavuruyoruz.
Daha sonra 1 yemek kaşığı kajun baharatı, tuz ve yaklaşık 1. 5 bardak domates sosu ekliyoruz (Ben domates sosunu hazır domates salçasını sıcak su ile açarak içine karabiber ekleyip o formda yaptım)
Kıymalara tabağa ayırdığımız pişmiş zerzevatları ekleyi,p güzelce karıştırıyoruz fırında pişen patatesleri çıkarıp, üzerine kıyma zerzevat karışımını yayıyoruz.
En son rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip, tekrar fırına koyup, üzeri uygunca kızarana kadar fırında pişirmeye devam ediyoruz.
Üzeri düzgünce kızaran yemeğimiz artık servise hazır deneyecek herkese afiyet olsun
Nacho Soslu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg patates
500 gram kıyma
1 kutu krema
Tereyağ
Kajun baharatı
Kapya biber
Yeşil biber
Soğan
1.5 bardak domates sosu
70 gram kaşar peynir (veya cheddar)
Nacho Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 kg kabuğu soyulup dilimlenmiş patatesin üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ, 2 yemek kaşığı kajun baharatı, 2 diş sarımsak, 1 paket krema ve tuz ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye tüm tabanı kaplayacak ve ince bir taban oluşturacak biçimde seriyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında uygunca kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesler pişerken başka yandan kapya biber, yeşil biber ve soğanı doğrayıp, yağ ekleyip, ısıttığımız tavaya ekleyip kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra bir tabağa alıp, tıpkı tavaya kıymalarımızı alıyoruz ve rengi değişene kadar güzelce kavuruyoruz.
Daha sonra 1 yemek kaşığı kajun baharatı, tuz ve yaklaşık 1. 5 bardak domates sosu ekliyoruz (Ben domates sosunu hazır domates salçasını sıcak su ile açarak içine karabiber ekleyip o formda yaptım)
Kıymalara tabağa ayırdığımız pişmiş zerzevatları ekleyi,p güzelce karıştırıyoruz fırında pişen patatesleri çıkarıp, üzerine kıyma zerzevat karışımını yayıyoruz.
En son rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip, tekrar fırına koyup, üzeri uygunca kızarana kadar fırında pişirmeye devam ediyoruz.
Üzeri düzgünce kızaran yemeğimiz artık servise hazır deneyecek herkese afiyet olsun
Nacho Soslu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı