Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma Tanımı İçin Materyaller
Yarım kg dolma biber ( 21 adet küçük dolma biber)
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet domates rendesi
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 avuç taze nane
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kuru nane
1 çay bardağı zeytinyağı
Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dolma biberleri temizleyip yıkayın. Pirinçleri yıkayın.
Soğanı ve başka yeşillikleri de ince ince kıyıp pirince ekleyin.
Başka materyalleri de ek edip güzelce karıştırın ve dolmaları doldurun.
Üzerlerine domates kesip kapatın. 1 su bardağı su koyarak kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Not : En son pişmeye yakın 1 tatlı kaşığı domates salçası nar ekşisi ve çok az sıcak su ile karıştırıp dolmaların üzerine ekledim. Ağır bir tat sevenler için
Yarım kg dolma biber ( 21 adet küçük dolma biber)
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet domates rendesi
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 avuç taze nane
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kuru nane
1 çay bardağı zeytinyağı
Nar Ekşili Zeytinyağlı Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dolma biberleri temizleyip yıkayın. Pirinçleri yıkayın.
Soğanı ve başka yeşillikleri de ince ince kıyıp pirince ekleyin.
Başka materyalleri de ek edip güzelce karıştırın ve dolmaları doldurun.
Üzerlerine domates kesip kapatın. 1 su bardağı su koyarak kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Not : En son pişmeye yakın 1 tatlı kaşığı domates salçası nar ekşisi ve çok az sıcak su ile karıştırıp dolmaların üzerine ekledim. Ağır bir tat sevenler için