Nar Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı şeker narın tadına göre şeker miktarı arttırılabilir
Nar Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nar suyuyla nişastayı şekeri ocağı açmadan önce iyice çırpıyoruz.
Ocağımızı açıp sürekli çırpıcıyla karıştırarak kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz. Kıvamını almış olan lokumu ocaktan alıyoruz ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
Küçük kare olan bir kaba yağlı kağıt serip lokumu sıcak olarak döküyoruz ve düzeltiyoruz.
2 saat buz dolabında soğutuyoruz ve lokum şeklinde kare kare kesip hindistan cevizine buluyoruz nar lokumu servise hazır afiyet olsun.
Nar Lokumu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı şeker narın tadına göre şeker miktarı arttırılabilir
Nar Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nar suyuyla nişastayı şekeri ocağı açmadan önce iyice çırpıyoruz.
Ocağımızı açıp sürekli çırpıcıyla karıştırarak kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz. Kıvamını almış olan lokumu ocaktan alıyoruz ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
Küçük kare olan bir kaba yağlı kağıt serip lokumu sıcak olarak döküyoruz ve düzeltiyoruz.
2 saat buz dolabında soğutuyoruz ve lokum şeklinde kare kare kesip hindistan cevizine buluyoruz nar lokumu servise hazır afiyet olsun.
Nar Lokumu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı