Narlı Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1 küçük karnabahar
1 küçük brokoli
2 adet havuç
1 küçük kase ayıklanmış nar
Çay kaşığı ucuyla karbonat (brokoli haşlamak için)
1 tatlı kaşığı limon suyu ( karnabahar haşlamak için)
Sosu için;
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 diş sarımsak rendesi
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı brokoli haşlama suyu
Narlı Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve yıkanır.
Havuçların kabukları soyulup yıkanır ve jülyen doğranır. (parmak kalınlığında )
Bir tencereye alınırlar ve üzerleri geçecek şekilde sıcak su eklenir.
Haşlamaya bırakılır. (10-15 dk )limon suyu da eklenir.Karnabaharın ağır kokusunu engelliyor.
Yumuşağında çıkarılır ve süzülür.
Brokoli küçük parçalara ayrılıp yıkanır.
Bir tencereye alınır ve brokolinin üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su eklenip haşlamaya bırakılır. (5-10 dk)
Haşlama suyuna birazcık karbonat eklenir. Bu şekilde yeşilliği kaybolmayacaktır.
Yumuşaklığı çatalla kontrol edilir.
Yumuşağında çıkarılır ve süzülür.
Sebzeler bir kaseye alınır.
Sosu için malzemeler ayrı bir yerde karıştırılır ve üzerlerine gezdirilir.
Nar taneleri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
İsteğe bağlı sebzeleri buharda haşlayabilirsiniz.
Narlı Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 küçük karnabahar
1 küçük brokoli
2 adet havuç
1 küçük kase ayıklanmış nar
Çay kaşığı ucuyla karbonat (brokoli haşlamak için)
1 tatlı kaşığı limon suyu ( karnabahar haşlamak için)
Sosu için;
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 diş sarımsak rendesi
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı brokoli haşlama suyu
Narlı Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve yıkanır.
Havuçların kabukları soyulup yıkanır ve jülyen doğranır. (parmak kalınlığında )
Bir tencereye alınırlar ve üzerleri geçecek şekilde sıcak su eklenir.
Haşlamaya bırakılır. (10-15 dk )limon suyu da eklenir.Karnabaharın ağır kokusunu engelliyor.
Yumuşağında çıkarılır ve süzülür.
Brokoli küçük parçalara ayrılıp yıkanır.
Bir tencereye alınır ve brokolinin üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su eklenip haşlamaya bırakılır. (5-10 dk)
Haşlama suyuna birazcık karbonat eklenir. Bu şekilde yeşilliği kaybolmayacaktır.
Yumuşaklığı çatalla kontrol edilir.
Yumuşağında çıkarılır ve süzülür.
Sebzeler bir kaseye alınır.
Sosu için malzemeler ayrı bir yerde karıştırılır ve üzerlerine gezdirilir.
Nar taneleri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
İsteğe bağlı sebzeleri buharda haşlayabilirsiniz.
Narlı Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı