Narlı Cevizli Buğday Salatası Tanımı İçin Materyaller
180gr aşurelik buğday
1 litre su (Buğdayı kaynatmak için)
Dere otu
Maydanoz
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
0,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) limon suyu
2,5 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet nar
125 gram ceviz
Narlı Cevizli Buğday Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir akşamdan evvel buğdayları derin bir yoğurma kabına alın ve üstüne sıcak su ek edin.
Sonraki gün buğdayları yıkayıp, sonradan tencere alıp, üstüne 1 litre su ile yüksek ateşte 40-45 dakika haşlayın. Yumuşak olması gerekir.
Artık haşlanmış buğdayları bir derin yoğurma kabına alın.
Tüm öbür malzemeleride buğdayların üzerine ek edip karıştırın. Helal beğenilen olsun.
Narlı Cevizli Buğday Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
180gr aşurelik buğday
1 litre su (Buğdayı kaynatmak için)
Dere otu
Maydanoz
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
0,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) limon suyu
2,5 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet nar
125 gram ceviz
Narlı Cevizli Buğday Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir akşamdan evvel buğdayları derin bir yoğurma kabına alın ve üstüne sıcak su ek edin.
Sonraki gün buğdayları yıkayıp, sonradan tencere alıp, üstüne 1 litre su ile yüksek ateşte 40-45 dakika haşlayın. Yumuşak olması gerekir.
Artık haşlanmış buğdayları bir derin yoğurma kabına alın.
Tüm öbür malzemeleride buğdayların üzerine ek edip karıştırın. Helal beğenilen olsun.
Narlı Cevizli Buğday Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı