Son konular

Narlı Muzlu Magnolia

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Narlı Muzlu Magnolia Tanımı İçin Gereçler

Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
2 adet muz
Kakaolu petibör bisküvi (İsteğe göre)
Kakaolu kaymaklı bisküvi (İstemeyen kullanmayabilir)
Nar sosu için;
3 adet nar (İkisinin suyu başkasının ise taneleri kullanılacak)
1 fincan nişasta (Kıvamına nazaran arttırılabilir)
6 yemek kaşığı şeker
Nar suyu az gelir ise yarım su bardağı su eklenebilir

Narlı Muzlu Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebinin gereçlerini bir tencereye alıp ocağın üstüne koyup kıvamını alana kadar pişiriyoruz kıvam alan muhallebiye margarini (Tercihe göretereyağı) ve vanilyayı ekleyip bir köşeye alıp soğumaya bırakıyoruz.
Akabinde sıktığımız 2 adet narı bir tencereye alıp nişastasını ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz daha sonra evvelden ayıkladığımız 1 adet narın tanelerini ekleyip, 5 dakika ocakta kıvam alana dek karıştırıyoruz.
Kıvam alan narlı sosumuzu ocaktan alıp, buzluğa atıyoruz.
Soğuyan sosumuz daha lezzetli olacaktır. İsteğe nazaran kullanılan bisküvilerimizi robotta toz haline getiriyoruz. Ben toz haline getirerek daha lezzetli olduğunu düşünüyorum, bisküvileri elinizde kırarakta tüketebilirsiniz.
Ben tercih olarak muz’ da kullandım isteğe nazaran değiştirip ya da kullanmayabilirsiniz. Akabinde kulplara koyup, servise hazır hale getiriyoruz.
Püf noktaları;.

1. Vanilyayı muhallebiye, muhallebi kıvam aldıktan sonra eklememiz muhallebinin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

2. Narlı sosumuzu suyu ve nar tanelerini bir arada eklemek yerine suyunu kıvam alıncaya kadar pişirdikten sonra nar tanelerini eklemek nar tanelerinin daha canlı ve dişe gelir olması narlı sosumuzu çok daha lezzetli hale getirecektir.

3. Narı ve muzu bir ortada kullanmak magnoliamıza daha lezzet katacaktır.

4. Narlı sosumuzu sıcakken kulplara yerleştirmek muhallebili yahut bisküvilerin karışmasına neden olur. Bu yüzden sosumuzu dolapta düzgünce soğutmak gerekir.

5. Ben muhallebi ve sosumu düzgünce soğutup sonra servis haline hazır getirmeyi tercih ettim. Zira sıcakken hepsi birbirine karışıyor imaj ve lezzet açısından âlâ olmuyor. O yüzden tüm materyalleri soğutup servis haline getirmemiz çok daha düzgün olacaktır. Deneyecek olanlara afiyet olsun

Narlı Muzlu Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt