Nefis Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler
8 domates (Orta boy)
5 diş sarımsak
4 kırmızı biber
3 yeşil biber (Acı olması gerekiyor)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Nefis Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzeleri yıkayıp temizleyelim. Sarımsakları kabuklarını soyup bir kaba koyalım.
Bütün zerzevatları olağan boyutta doğrayalım.
Blendır ala bileceği kadar doğradığınız zerzevatları koyun ve çekin. Bu biçimde tüm zerzevatları çekilecek.
Blendırın içindeki çekilmiş ezme in içine salçaları ek edib bir daha çekin.
Daha sonra çektiğiniz ezmeni baharalarla birleşdirip karıştıralım.
Artık buzdolabına koyulmaya hazırdır. Bir kaç saat sonra servis yapıla bilir. Her kese teşekkür ediyorum. Afiyet olsun yapıb tadan herkese.
Nefis Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
8 domates (Orta boy)
5 diş sarımsak
4 kırmızı biber
3 yeşil biber (Acı olması gerekiyor)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Nefis Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzeleri yıkayıp temizleyelim. Sarımsakları kabuklarını soyup bir kaba koyalım.
Bütün zerzevatları olağan boyutta doğrayalım.
Blendır ala bileceği kadar doğradığınız zerzevatları koyun ve çekin. Bu biçimde tüm zerzevatları çekilecek.
Blendırın içindeki çekilmiş ezme in içine salçaları ek edib bir daha çekin.
Daha sonra çektiğiniz ezmeni baharalarla birleşdirip karıştıralım.
Artık buzdolabına koyulmaya hazırdır. Bir kaç saat sonra servis yapıla bilir. Her kese teşekkür ediyorum. Afiyet olsun yapıb tadan herkese.
Nefis Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı