Nefis Ayva Tatlısı (Kış Tatlısı) Tanımı İçin Materyaller
2 adet orta uzunluk ayva
Her yarım ayva için yarım çay bardağı toz şeker
Her yarım ayva için 1 çay bardağı su
Tarçın
Varsa renklendirmek için biraz vişne yahut vişne suyu (Ben kullanmadım fakat bazen doğal renk kırmızı olmayabiliyor)
Ayvaları soyduktan sonra kararmaması için limonlu su
1 adet rendelenmiş elma
Üstünü süslemek için kaymak
Nefis Ayva Tatlısı (Kış Tatlısı) Tanımı Yapılışı
Öncelikle ayvayı soyuyoruz ortadan ikiye bölüp kabuklarını ve çekirdeklerini bir kenara ayırıyoruz (Atmayalım daha sonra kullanacağız)
Evvelden hazırlamış olduğumuz limonlu suyun içine soyduğumuz ayvaları koyuyoruz (Kararmaması için)
Tencereyi ocağa alıp kabukları ve çekirdekleri alt tabana yerleştiriyoruz.
Daha sonra ayvaları dizip ortalarına rendelediğimiz elmaları koyuyoruz. Üzerine şekeri ve daha sonda suyu ekliyoruz. Vişne suyu yahut vişne var ise su ölçüsünü on nazaran ayarlayınız.
En son tarçını ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kaynayana kadar yüksek ateşte sonrasında kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Orta ara denetim edip suyu ayvaların üzerinde gezdiriniz. Sona yanlışsız rengin değişeceğini göreceksiniz.
Piştikten ve rengini aldıktan sonra ocaktan alıp soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun
2 adet orta uzunluk ayva
Her yarım ayva için yarım çay bardağı toz şeker
Her yarım ayva için 1 çay bardağı su
Tarçın
Varsa renklendirmek için biraz vişne yahut vişne suyu (Ben kullanmadım fakat bazen doğal renk kırmızı olmayabiliyor)
Ayvaları soyduktan sonra kararmaması için limonlu su
1 adet rendelenmiş elma
Üstünü süslemek için kaymak
Nefis Ayva Tatlısı (Kış Tatlısı) Tanımı Yapılışı
Öncelikle ayvayı soyuyoruz ortadan ikiye bölüp kabuklarını ve çekirdeklerini bir kenara ayırıyoruz (Atmayalım daha sonra kullanacağız)
Evvelden hazırlamış olduğumuz limonlu suyun içine soyduğumuz ayvaları koyuyoruz (Kararmaması için)
Tencereyi ocağa alıp kabukları ve çekirdekleri alt tabana yerleştiriyoruz.
Daha sonra ayvaları dizip ortalarına rendelediğimiz elmaları koyuyoruz. Üzerine şekeri ve daha sonda suyu ekliyoruz. Vişne suyu yahut vişne var ise su ölçüsünü on nazaran ayarlayınız.
En son tarçını ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kaynayana kadar yüksek ateşte sonrasında kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Orta ara denetim edip suyu ayvaların üzerinde gezdiriniz. Sona yanlışsız rengin değişeceğini göreceksiniz.
Piştikten ve rengini aldıktan sonra ocaktan alıp soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz Afiyet olsun