Son konular

Nefis Balbadem Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Nefis Balbadem Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un (kontrollü dökün yumuşak bi hamur olması gerekiyor)
Şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker(200 ml bardakla )
2,5 su su (200 ml bardakla )
Yarım limon suyu
Bulamak için;
İrmik
Üzeri için;
Antep fıstığı

Nefis Balbadem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tatlımızın şerbeti için su ve şekeri kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
Altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyip bi 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Tatlımızın hamuru için un hariç tüm materyalleri bir kaba alıp karıştırın.
Son olarak unu azar azar denetimli bir biçimde ekleyip,ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Hamurumuzu,unumuzu ekledikten sonra en az bir 10 dakika kadar yoğuralım.
Yağ un ve başka materyaller güzelce homojen olmalı.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp form verip irmiğe bulayıp,bıçak yardımıyla hamurların üzerine çizik atıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
Evvelden ısıtılmış fırınımızın alt üst 180 derece ayarında 25 dakika hafif üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlılarımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Eşit ölçüde tüm tatlıların üzerine dökelim.
Üzerine tepsi kapatıp şerbetin uygunca çekmesini bekleyip,orta kısımlarına antep fıstığı doldurarak soğuk servis edelim. (buzdolabında şerbetini çektikten sonra 2 saat dinlendirin lütfen )deneyeceklere afiyet olsun. Sevgiler.
Nefis Balbadem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt