Nefis Çok Sebzeli Lütenitsa Tanımı İçin Materyaller
20 kg kırmızı kapya biber
3 kg patlıcan
1,5 kg havuç
5 kg domates
Yarım kg acı biber( isteğe bağlı)
3 kg soğan
500 gram sarımsak
3 demet nane yahut maydanoz ( her ikisi de olabilir)
Tuz, karabiber
3 su bardağı sıvı yağ
Nefis Çok Sebzeli Lütenitsa Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerenin altına 2-3 mm kalınlığında saç koyuyoruz. Ateş direk tesir edip taban tutmasını engellemek için.
Bütün materyallerimizi yıkayıp hazırlıyoruz. (patlıcan ve biberleri isteğe bağlı közleyebiliriz, havuçları haşlayabiliriz).
Domatesleri, soğanları, havuçları doğruyoruz.Tenceremize yerleştiriyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları, naneleri, sarımsakları, acı ve kapya biberleri de ek ederek kaynamaya alıyoruz.
Sık sık karıştırıyoruz.
Gereçler yumuşayıp azaldıkça kalan gereçleri de tencereye ek ediyoruz.
Materyaller yumuşayınca ocağı kapatıp soğumasını bekliyoruz.
Tenceremize 3 bardak yağ alıyoruz.
Gerecimizi evvel robottan geçirip, sonra da makarna süzgüsünden geçirerek tekrar kaynamaya alıyoruz. ( süzgünün üzerine kalanları sofra bezinin üzerinde kurutarak evvel rondodan, sonra da makarna süzgüsünden eleyerek sebzeli çeşni elde ettim herşeyi değerlendirmeye çalıştım).
Karıştırırken patladığı için dikkat ediyoruz.
Ekmeğe sürülme kıvamına gelince baharatları ve tuzu ek ediyoruz.
Sıcak sıcak kavanozlara doldurup havasını alıp karşıt çevirip üzerlerini örtüyoruz.
Soğuduğu vakit dolaba kaldırıyoruz.
Kahvaltılarda, pizzalarda, makarnalarda, yemeklerde keyifle tüketiyoruz.
Açtığımız kavanozu buzdolabında koruma ediyoruz.
Bu ölçülerle 66 adet 330 mgram lık kavanoz doldurdum.
Sağlıklı, hoş günlerde yemek dileğiyle
Afiyet olsun
20 kg kırmızı kapya biber
3 kg patlıcan
1,5 kg havuç
5 kg domates
Yarım kg acı biber( isteğe bağlı)
3 kg soğan
500 gram sarımsak
3 demet nane yahut maydanoz ( her ikisi de olabilir)
Tuz, karabiber
3 su bardağı sıvı yağ
Nefis Çok Sebzeli Lütenitsa Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerenin altına 2-3 mm kalınlığında saç koyuyoruz. Ateş direk tesir edip taban tutmasını engellemek için.
Bütün materyallerimizi yıkayıp hazırlıyoruz. (patlıcan ve biberleri isteğe bağlı közleyebiliriz, havuçları haşlayabiliriz).
Domatesleri, soğanları, havuçları doğruyoruz.Tenceremize yerleştiriyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları, naneleri, sarımsakları, acı ve kapya biberleri de ek ederek kaynamaya alıyoruz.
Sık sık karıştırıyoruz.
Gereçler yumuşayıp azaldıkça kalan gereçleri de tencereye ek ediyoruz.
Materyaller yumuşayınca ocağı kapatıp soğumasını bekliyoruz.
Tenceremize 3 bardak yağ alıyoruz.
Gerecimizi evvel robottan geçirip, sonra da makarna süzgüsünden geçirerek tekrar kaynamaya alıyoruz. ( süzgünün üzerine kalanları sofra bezinin üzerinde kurutarak evvel rondodan, sonra da makarna süzgüsünden eleyerek sebzeli çeşni elde ettim herşeyi değerlendirmeye çalıştım).
Karıştırırken patladığı için dikkat ediyoruz.
Ekmeğe sürülme kıvamına gelince baharatları ve tuzu ek ediyoruz.
Sıcak sıcak kavanozlara doldurup havasını alıp karşıt çevirip üzerlerini örtüyoruz.
Soğuduğu vakit dolaba kaldırıyoruz.
Kahvaltılarda, pizzalarda, makarnalarda, yemeklerde keyifle tüketiyoruz.
Açtığımız kavanozu buzdolabında koruma ediyoruz.
Bu ölçülerle 66 adet 330 mgram lık kavanoz doldurdum.
Sağlıklı, hoş günlerde yemek dileğiyle
Afiyet olsun