Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram margarin / oda sıcaklığında olacak
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
7 su bardağı un
İç dolgusu;
3 elma
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
Pudra şekeri
Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soyduğumuz elmaları rendeliyoruz tavaya koyuyoruz üzerine toz şeker ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz daha sonra cevizi de ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için oda sıcaklığında ki margarini derin bir kabın içine alalım üzerine pudra şekeri, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ve unu ekliyoruz. Unu kontrollü ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Her unun kalitesi aynı olmuyor 6 bardak undan sonra dikkatli ekleyin derim.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizle açın merdaneyle açmayın yapışır iki strecin yada yağlı kağıdın arasına katıp merdaneyle açabilirsiniz.
Yuvarlak bir şekilde açtığınız hamurun bir tarafta 4 kesik atın fotoğraf attım ordanda bakabilirsiniz kesmediğimiz tarafa iç harçtan katıp rulo şeklinde yuvarlayın ve yarım ay şeklini verin.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derece üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin / oda sıcaklığında olacak
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
7 su bardağı un
İç dolgusu;
3 elma
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
Pudra şekeri
Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soyduğumuz elmaları rendeliyoruz tavaya koyuyoruz üzerine toz şeker ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz daha sonra cevizi de ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için oda sıcaklığında ki margarini derin bir kabın içine alalım üzerine pudra şekeri, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ve unu ekliyoruz. Unu kontrollü ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Her unun kalitesi aynı olmuyor 6 bardak undan sonra dikkatli ekleyin derim.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizle açın merdaneyle açmayın yapışır iki strecin yada yağlı kağıdın arasına katıp merdaneyle açabilirsiniz.
Yuvarlak bir şekilde açtığınız hamurun bir tarafta 4 kesik atın fotoğraf attım ordanda bakabilirsiniz kesmediğimiz tarafa iç harçtan katıp rulo şeklinde yuvarlayın ve yarım ay şeklini verin.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derece üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı