Nefis Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
1 buçuk su bardağı un
2 buçuk yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
80 gram bitter çikolata (olmasada olur lakin olunca çok lezzetli oluyor)
Nefis Islak Kek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şeker köpük kıvamına gelene kadar çırpılır.
Süt, yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
Kakao ,un vanilin, kabartma tozu elenerek eklenip çırpılır (unu denetimli biçimde ekleyin unun kalitesine nazaran değişiyor)
Yağladığımız borcama döküp 175 derecelik fırında denetimli biçimde kürdan denetimi yaparak pişirin.
Sosu için bütün malzemeyi bir tencereye ekleyin karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Ocağın altını kapatınca çikolatayı ekleyin soğumaya bırakın.
Kek fırından çıkınca birinci sıcaklığı çıkınca dilimleyin ve sosu yavaş yavaş keke dökün.
İsteğe nazaran süsleyin, 2- 3 saat dinlendikten sonra servis edin.
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
1 buçuk su bardağı un
2 buçuk yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
80 gram bitter çikolata (olmasada olur lakin olunca çok lezzetli oluyor)
Nefis Islak Kek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şeker köpük kıvamına gelene kadar çırpılır.
Süt, yağ eklenip çırpmaya devam edilir.
Kakao ,un vanilin, kabartma tozu elenerek eklenip çırpılır (unu denetimli biçimde ekleyin unun kalitesine nazaran değişiyor)
Yağladığımız borcama döküp 175 derecelik fırında denetimli biçimde kürdan denetimi yaparak pişirin.
Sosu için bütün malzemeyi bir tencereye ekleyin karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Ocağın altını kapatınca çikolatayı ekleyin soğumaya bırakın.
Kek fırından çıkınca birinci sıcaklığı çıkınca dilimleyin ve sosu yavaş yavaş keke dökün.
İsteğe nazaran süsleyin, 2- 3 saat dinlendikten sonra servis edin.