Nefis Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
4 adet patlıcan
200 gram kıyma
3-4 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet domates
Sıvı yağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Nefis Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları alacalı bir halde soyup 10-15 dakika kadar tuzlu suda bekletelim. Suda beklettiğimiz patlıcanları kağıt havlu ile kuruladıktan sonra patlıcanların kenarlarına bıçak ile küçük çizikler atalım ve bir fırça yardımıyla patlıcanlara sıvı yağ sürelim.
Evvelden ısıttığımız fırında patlıcanlar yumuşayana, rengi dönene kadar kızartalım (Ben yarım saat kızarttım)
İç harcı için; derin bir tava içerisinde kıymamızı suyunu salıp çekinceye kadar haşlayalım. Suyunu çeken ete göz kararı sıvı yağ ek edelim.
Daha sonra doğramış olduğumuz soğanı, sarımsağı ve yeşil biberi etin üzerine dökelim ve bir süre kavuralım. Kavrulan etin üzerine salçayı, küp küp doğranmış domatesi, tuzu ve baharatlarını ekleyelim.
Üzerine, yarım su bardağı kadar sıcak suyu ek ederek 5 dakika daha kavuralım.
Kızarttığımız patlıcanları fırın kabına alalım. Patlıcanları ortadan ikiye keselim ve kaşıkla içerisini yeterlice düzeltelim.
Hazırladığımız iç harcı ile patlıcanların içini dolduralım. Üzerine biber ve domates yerleştirelim. 2 su bardağı kadar sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı dolusu salçayı bir kap içerisinde salça çözülene kadar karıştıralım.
Hazırladığımız salçalı sosu fırın kabına dökelim. Yemeğimizi evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim. Karnıyarık yemeğimiz servise hazır afiyet olsun
Nefis Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet patlıcan
200 gram kıyma
3-4 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet domates
Sıvı yağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Nefis Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları alacalı bir halde soyup 10-15 dakika kadar tuzlu suda bekletelim. Suda beklettiğimiz patlıcanları kağıt havlu ile kuruladıktan sonra patlıcanların kenarlarına bıçak ile küçük çizikler atalım ve bir fırça yardımıyla patlıcanlara sıvı yağ sürelim.
Evvelden ısıttığımız fırında patlıcanlar yumuşayana, rengi dönene kadar kızartalım (Ben yarım saat kızarttım)
İç harcı için; derin bir tava içerisinde kıymamızı suyunu salıp çekinceye kadar haşlayalım. Suyunu çeken ete göz kararı sıvı yağ ek edelim.
Daha sonra doğramış olduğumuz soğanı, sarımsağı ve yeşil biberi etin üzerine dökelim ve bir süre kavuralım. Kavrulan etin üzerine salçayı, küp küp doğranmış domatesi, tuzu ve baharatlarını ekleyelim.
Üzerine, yarım su bardağı kadar sıcak suyu ek ederek 5 dakika daha kavuralım.
Kızarttığımız patlıcanları fırın kabına alalım. Patlıcanları ortadan ikiye keselim ve kaşıkla içerisini yeterlice düzeltelim.
Hazırladığımız iç harcı ile patlıcanların içini dolduralım. Üzerine biber ve domates yerleştirelim. 2 su bardağı kadar sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı dolusu salçayı bir kap içerisinde salça çözülene kadar karıştıralım.
Hazırladığımız salçalı sosu fırın kabına dökelim. Yemeğimizi evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim. Karnıyarık yemeğimiz servise hazır afiyet olsun
Nefis Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı