Nefis Kayseri Mantısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
5,5 su bardağı un
İç materyali için
150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz
1 fiske karabiber ve pul biber
Sos için
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 kase yoğurt
2 dii sarımsak
Nefis Kayseri Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un u yoğurma kabına alalım, içine yumurtayı, tuzunu ek edelim suyunu ekleyelim unu nu yavaş yavaş ekleyerek elimizle yoğurma ya başlayalım. Katı bir hamur olacak biçimde yoğuralım. Yoğurma sürecini tezgaha alarak 10 dakika yoğuralım.
Yoğurma süreci bittikten sonra üzerini kapatalım 20 dakika dinlendirelim. Soğanı rendeleyelim suyunu sıkalım kıymaya ekleyelim.
Tuzunu ve baharatlarını ekleyip elimizle düzgünce yedirelim. Hamuru 4beze yapalım. Bezeler in üstünü kapatalım kurumasın. Bezenin altı a ve üstüne.
Un koyalım oklava yahut merdane ile açalım. Yufkadan daha kalın olacak biçimde açalım 1cm genişliğinde evvel dikey ve yatay olarak keselim. Karelere iç gerecinden minik kesimler koparıp koyalım.
Karelerin yanlarını ortada birleştirip mantıları yaparak bir tepsiye dizelim. Hepsini pişirmeyeceksek şayet tepsi ile buzluğa koyalım donunca poşetleyip buzluğa kaldıralım. Elimizin altında hazır dursun.
Artık pişirme sürecini geçelim.
1litre suyu ocağa alalım. Kaynayınca içine birazcık tuz ve 1tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyelim akabinde mantıyı ekleyelim kaynamaya bırakalım.
Mantıları suyun yüzüne çıkmaya başladığında pişmiş demektir. Ocaktan alalım. İçine 1su bardağı soğuk su ekleyelim. Yoğurdun içine sarımsağını rendeleyelim.
Mantıdan süzgeçli kepçe ile servis tabağına alalım. Üzerine yoğurt dökelim. Üstüne kızgın yağın içine 1tatlı kaşığı tatlı toz biber ve nane ekleyelim. Mantının üzerine gezdirerek dökelim. Mis üzere mantımız servise hazırdır afiyet olsun.
Hamuru için
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
5,5 su bardağı un
İç materyali için
150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz
1 fiske karabiber ve pul biber
Sos için
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 kase yoğurt
2 dii sarımsak
Nefis Kayseri Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un u yoğurma kabına alalım, içine yumurtayı, tuzunu ek edelim suyunu ekleyelim unu nu yavaş yavaş ekleyerek elimizle yoğurma ya başlayalım. Katı bir hamur olacak biçimde yoğuralım. Yoğurma sürecini tezgaha alarak 10 dakika yoğuralım.
Yoğurma süreci bittikten sonra üzerini kapatalım 20 dakika dinlendirelim. Soğanı rendeleyelim suyunu sıkalım kıymaya ekleyelim.
Tuzunu ve baharatlarını ekleyip elimizle düzgünce yedirelim. Hamuru 4beze yapalım. Bezeler in üstünü kapatalım kurumasın. Bezenin altı a ve üstüne.
Un koyalım oklava yahut merdane ile açalım. Yufkadan daha kalın olacak biçimde açalım 1cm genişliğinde evvel dikey ve yatay olarak keselim. Karelere iç gerecinden minik kesimler koparıp koyalım.
Karelerin yanlarını ortada birleştirip mantıları yaparak bir tepsiye dizelim. Hepsini pişirmeyeceksek şayet tepsi ile buzluğa koyalım donunca poşetleyip buzluğa kaldıralım. Elimizin altında hazır dursun.
Artık pişirme sürecini geçelim.
1litre suyu ocağa alalım. Kaynayınca içine birazcık tuz ve 1tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyelim akabinde mantıyı ekleyelim kaynamaya bırakalım.
Mantıları suyun yüzüne çıkmaya başladığında pişmiş demektir. Ocaktan alalım. İçine 1su bardağı soğuk su ekleyelim. Yoğurdun içine sarımsağını rendeleyelim.
Mantıdan süzgeçli kepçe ile servis tabağına alalım. Üzerine yoğurt dökelim. Üstüne kızgın yağın içine 1tatlı kaşığı tatlı toz biber ve nane ekleyelim. Mantının üzerine gezdirerek dökelim. Mis üzere mantımız servise hazırdır afiyet olsun.