Son konular

Nefis Köfte Ekmek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Nefis Köfte Ekmek Tanımı İçin Materyaller
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet yumurta
5 dolu yemek kaşığı ekmek içi
1 yemek kaşığı zeytinyağ
10 kısım maydanoz
1 diş sarımsak (küçükse 2 diş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
Piştikten sonra somun ekmek, domates ve soğan

Nefis Köfte Ekmek Tanımı Yapılışı

Maydanozlar kıyılır, bayat ekmek içleri, soğan ve sarımsak rendelenir. Soğanın fazla suyu sıkılır.
Tüm gereçler geniş bir kaba alınıp yoğurulur.
Üzeri kapatılıp en az 1-2 saat buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından çıkarılıp şekil verilir, eğer vaktiniz varsa 1 saat daha buzdolabında dinlendirin çok daha uygun sonuç alırsınız.
Dinlenen köfteleri ister 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek teflon tavada, isterseniz hiç yağ eklemeden döküm tava yahut ızgarada pişirebilirsiniz.
Pişirdiğimiz köfteleri ekmek ortasına koyup üzerine domates ve kuru soğan ekleyip afiyetle tüketilir
Not: ölçüsü fazla yapıp, dondurucuya atabilirsiniz. Şekil verdikten sonra ortalarına yağlı kağıt koyup dondurabilirsiniz. Sonrasında çözdürüp tüketmek çok pratik oluyor.
 
Üst Alt