Son konular

Nefis Kremalı Mantarlı Tavuk Ve Makarna

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Nefis Kremalı Mantarlı Tavuk Ve Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk için;
Yarım kilo tavuk göğsü
Mantar (Ortalama 250 gram kadar kullandım )
1 adet orta uzunluk soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet kapya biber
Yarım kutu krema
Köri, tuz,karabiber,pulbiber,kekik
4-5 kaşık zeytinyağ
Makarna için;
1 küçük uzunluk soğan
3 diş sarımsak
Mantar ( 200 gram kadar )
Yarım kutu krema
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik, köri
4-5 kaşık zeytinyağ
Makarnayı haşlamak için su

Nefis Kremalı Mantarlı Tavuk Ve Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk için evvel soğan ince kıyılır.
Bir tencere ye alınıp yağda biraz kavrulur.
Üzerine doğranan kapya biber ve mantar atılır ve kavrulur. Çok kavurmadan üzerine doğradığımız tavuk ,sarımsak atılıp kavrulur.
Tavuk pişince krema ve baharatlar eklenir ve bir kaç dakika daha pişirilir. Ve servise hazır.
Diğer taraftan makarna olağan haşlanıp süzülür.
Ayrı bir tencerede soğan ve mantar kavrulur.
Üzerine krema ve baharatlar eklenip bir kaç dakika pişirilir.
En son makarna eklenip bi kaç dakika daha pişirip kapatılır. Afiyet olsun
Nefis Kremalı Mantarlı Tavuk Ve Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt