Nefis Kremasıyla Ve Sosuyla Yaş Pasta Kıvamında Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
2,5 paket kakaolu petibör bisküvi
1 litre süt
1 su bardağı şeker (klasik su bardağı 200ml)
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası (mısır nişastasını tavsiye ederim)
1 adet yumurta sarısı
Çay kaşığı ucu ile tuz(tadının dengelenmesi için )
1 paket vanilya
100 ml krema (bir paket krema 200 ml oluyor.yarısınıda ganaj için kullanacağız)
Ganaj için;
100 ml krema
80 gram sütlü çikolata
Bisküvileri ıslatmak için
Yarım paket 3 ü bir arada nescafe
Yarım su bardağı kadar ılık su
Süslemek için;
Bitter çikolata rendeledim..istediğiniz şekilde süsleyebilesiniz
Nefis Kremasıyla Ve Sosuyla Yaş Pasta Kıvamında Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dikdörtgen küçük borcam kullandım. Malzemeler tam geldi.
Muhallebi için tenceremize vanilya ve krema hariç malzemelerimizi koyup topak kalmayınca kadar çırpalım.
Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Pişen muhallebimizi soğutup krema ve vanilyamızı ilave edip blendırdan geçirelim.
Yayvan bir tabağın içine ılık suyu ve nescafeyi koyup eritelim.
En alta koyduğumuz bisküvileri ıslatmayacağız. (borcamdan daha kolay çıkarıp servis etmek için).
Borcama bisküvileri dizelim. Üstüne muhallebimizi yayalım.
Bisküvileri nescafeli suya bandırıp muhallebinin üstüne dizelim.
Bu işlemi bisküviler bitinceye kadar yapalım. Dört kat yaptım.
Ganj için;Kremamızı hafif ısıtalım çikolatamızı ilave edip eritelimKremayı çok ısıtmayalım.çikolatayı eritecek kadar olsun.
Pastamızın üstündeki muhallebi hafif kabuk tuttuktan sonra yaptığımız ganajı yayıp düzeltelim.
Buzdolabına kaldırıp en az 5 saat dinlendirelim.
Bir gece buzdolabında bekletirseniz şahane bir pasta oluyor. Kıvamı tadı on numara.
❤Yapacak olanlara kolay gelsin afiyet ❤.
❤Afiyet olsun inşallah canım ❤
Nefis Kremasıyla Ve Sosuyla Yaş Pasta Kıvamında Bisküvili Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2,5 paket kakaolu petibör bisküvi
1 litre süt
1 su bardağı şeker (klasik su bardağı 200ml)
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası (mısır nişastasını tavsiye ederim)
1 adet yumurta sarısı
Çay kaşığı ucu ile tuz(tadının dengelenmesi için )
1 paket vanilya
100 ml krema (bir paket krema 200 ml oluyor.yarısınıda ganaj için kullanacağız)
Ganaj için;
100 ml krema
80 gram sütlü çikolata
Bisküvileri ıslatmak için
Yarım paket 3 ü bir arada nescafe
Yarım su bardağı kadar ılık su
Süslemek için;
Bitter çikolata rendeledim..istediğiniz şekilde süsleyebilesiniz
Nefis Kremasıyla Ve Sosuyla Yaş Pasta Kıvamında Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dikdörtgen küçük borcam kullandım. Malzemeler tam geldi.
Muhallebi için tenceremize vanilya ve krema hariç malzemelerimizi koyup topak kalmayınca kadar çırpalım.
Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Pişen muhallebimizi soğutup krema ve vanilyamızı ilave edip blendırdan geçirelim.
Yayvan bir tabağın içine ılık suyu ve nescafeyi koyup eritelim.
En alta koyduğumuz bisküvileri ıslatmayacağız. (borcamdan daha kolay çıkarıp servis etmek için).
Borcama bisküvileri dizelim. Üstüne muhallebimizi yayalım.
Bisküvileri nescafeli suya bandırıp muhallebinin üstüne dizelim.
Bu işlemi bisküviler bitinceye kadar yapalım. Dört kat yaptım.
Ganj için;Kremamızı hafif ısıtalım çikolatamızı ilave edip eritelimKremayı çok ısıtmayalım.çikolatayı eritecek kadar olsun.
Pastamızın üstündeki muhallebi hafif kabuk tuttuktan sonra yaptığımız ganajı yayıp düzeltelim.
Buzdolabına kaldırıp en az 5 saat dinlendirelim.
Bir gece buzdolabında bekletirseniz şahane bir pasta oluyor. Kıvamı tadı on numara.
❤Yapacak olanlara kolay gelsin afiyet ❤.
❤Afiyet olsun inşallah canım ❤
Nefis Kremasıyla Ve Sosuyla Yaş Pasta Kıvamında Bisküvili Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı