Nefis Lezzetiyle Elmalı Kıyır Kıyır Turta (Tepside Elmalı Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket margarin yahut tereyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için
6 adet elma
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yahut fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Nefis Lezzetiyle Elmalı Kıyır Kıyır Turta (Tepside Elmalı Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce elmalar soyulup rendelenir.
Tavaya koyulur, içine şeker koyulur ve renk değiştirip koyulaşsana kadar pişirilir.
Ocaktan alıp içine ceviz ve tarçın eklenerek güzelce karıştırılır.
Soğumaya bırakılır.
Sonra hamuru için evvel margarin eritilip soğutulur.
Karıştırma kabına erimiş margarin, yumurta, şeker ve kabartma tozu alınıp güzelce karıştırılır.
Aldığı kadar un eklenir.
Hamur 2 kesime bölünür birinci hamur yağlı tepsiye güzelce düzgün bir formda yayılır.
Diğer hamur ise 15-20 dakika buzlukta bekletilir.
Tepsideki hamurun üzerine elmalı harç eşit bir formda yayılır.
Sonrasında buzluktaki hamur rendenin kalın tarafıyla tepsiye rendelenir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üst kızarana kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra istenirse üzerine pudra şekeri serpilir.
Soğuyunca servise hazırdır afiyet olsun
Nefis Lezzetiyle Elmalı Kıyır Kıyır Turta (Tepside Elmalı Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket margarin yahut tereyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için
6 adet elma
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yahut fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Nefis Lezzetiyle Elmalı Kıyır Kıyır Turta (Tepside Elmalı Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce elmalar soyulup rendelenir.
Tavaya koyulur, içine şeker koyulur ve renk değiştirip koyulaşsana kadar pişirilir.
Ocaktan alıp içine ceviz ve tarçın eklenerek güzelce karıştırılır.
Soğumaya bırakılır.
Sonra hamuru için evvel margarin eritilip soğutulur.
Karıştırma kabına erimiş margarin, yumurta, şeker ve kabartma tozu alınıp güzelce karıştırılır.
Aldığı kadar un eklenir.
Hamur 2 kesime bölünür birinci hamur yağlı tepsiye güzelce düzgün bir formda yayılır.
Diğer hamur ise 15-20 dakika buzlukta bekletilir.
Tepsideki hamurun üzerine elmalı harç eşit bir formda yayılır.
Sonrasında buzluktaki hamur rendenin kalın tarafıyla tepsiye rendelenir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üst kızarana kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra istenirse üzerine pudra şekeri serpilir.
Soğuyunca servise hazırdır afiyet olsun
Nefis Lezzetiyle Elmalı Kıyır Kıyır Turta (Tepside Elmalı Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı