Nefis Lezzetiyle Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Materyaller
600 gram kemiksiz tavuk (Bonfile)
Marinesi için
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı, köri, karabiber, pulbiber, kekik
Nefis Lezzetiyle Fırında Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavukları yeterlice yıkayıp suyunu süzüyoruz kuşbaşı olacak halde doğruyoruz.
Marinesini hazırlıyoruz.İki yemek kaşığı yoğurdu çırpıyoruz.
Salçayı, sıvı yağ ek ederek çırpıyoruz.
İki diş rendelenmiş sarımsağı sosa ek ediyoruz.
Tuzunu, baharatlarını ek edip sosu hazırlıyoruz.
Kuşbaşı doğradığımız tavukları sosa ek ediyoruz çok yeterli formda harmanlıyarak karıştırıyoruz.
Soslu halde bir üzerini streçleyip kapatıyoruz bir saat dolapta tavukları dinlendiriyoruz.
Dolaptan çıkardığımız tavukları şişlere diziyoruz yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine şişleri diziyoruz.
180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. Afiyetle.
600 gram kemiksiz tavuk (Bonfile)
Marinesi için
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı, köri, karabiber, pulbiber, kekik
Nefis Lezzetiyle Fırında Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavukları yeterlice yıkayıp suyunu süzüyoruz kuşbaşı olacak halde doğruyoruz.
Marinesini hazırlıyoruz.İki yemek kaşığı yoğurdu çırpıyoruz.
Salçayı, sıvı yağ ek ederek çırpıyoruz.
İki diş rendelenmiş sarımsağı sosa ek ediyoruz.
Tuzunu, baharatlarını ek edip sosu hazırlıyoruz.
Kuşbaşı doğradığımız tavukları sosa ek ediyoruz çok yeterli formda harmanlıyarak karıştırıyoruz.
Soslu halde bir üzerini streçleyip kapatıyoruz bir saat dolapta tavukları dinlendiriyoruz.
Dolaptan çıkardığımız tavukları şişlere diziyoruz yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine şişleri diziyoruz.
180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. Afiyetle.