Son konular

Nefis Lezzetiyle Mantarlı Patatesli Sebze Graten

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Nefis Lezzetiyle Mantarlı Patatesli Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler
500 gram mantar
3 orta boy haşlanmış patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı zeytinyağ yada sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Kuru nane
1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için;
2 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzerine isteğe bağlı;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Nefis Lezzetiyle Mantarlı Patatesli Sebze Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlıyoruz küp şeklinde doğruyoruz.
Mantarları temizleyip doğruyoruz, uygun bir tavaya dört yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave ederek hızlı ateşte mantarları soteliyoruz içine yemeklik doğranmış biber ve soğanı ilave ederek ateşin altına azaltarak sotelemeye devam ediyoruz.
Sarımsağı baharatlarını ekleyip kısa süreli hepsini kavuruyoruz içine patatesleri ilave ediyoruz hepsini iki üç dakika daha kavuruyoruz. Tepsiye mantarlı harcı alıyoruz.
Beşamel sosunu hazırlıyoruz tereyağ eritip, unu ilave ediyoruz topaklaşma yapmadan azar azar sütü ilave edip, kıvam alana kadar kaynatıyoruz. Sıcak sosu yemeğin üzerine döküyoruz.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Kaşar peynirini pişmeye yakın üzerine serpiştirip, üzeri kızarana kadar bir sürede böyle pişiriyoruz. Sıcak tüketelim afiyetle.
Nefis Lezzetiyle Mantarlı Patatesli Sebze Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt