Nefis Lokantadan Farksız Acılı Ezmem Tarifi İçin Malzemeler
3 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı isot
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Nefis Lokantadan Farksız Acılı Ezmem Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ortadan iki kestiğimiz domateslerimizi robottan geçirerek ufak parçalar haline getirelim.
Ardından bir süzgece alalım ve suyunu güzelce süzdürelim.
Aynı şekilde ortadan kestiğimiz kırmızı kapya biber ve yeşil biberi, kabuğunu soyarak iki parçaya böldüğümüz soğanı ve sarımsağı da robottan geçirelim.
Hazırladığımız karışımı süzgeçteki domateslerin üzerine ekleyerek suyunun süzülmesi için bekleyelim.
Maydanozumuzu ince ince kıyalım.
Ayrı bir kase içerisine domates salçası, biber salçası, nar ekşisi, zeytinyağını alalım.
Üzerine kuru nane, isot, tuz ve pul biberi de ekleyerek tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
Suyu süzülen sebzelerimizi ve kıyılmış maydanozumuzu kasedeki karışımımıza ekleyelim ve son olarak tekrar karıştıralım.
Hazırladığımız acılı ezmemizi uygun bir servis tabağına alalım.
İsterseniz yanlarına limon dilimleri koyabilirsiniz.
Biraz zeytinyağı ve nane dökün üstüne afiyet olsun .
Nefis Lokantadan Farksız Acılı Ezmem Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı isot
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Nefis Lokantadan Farksız Acılı Ezmem Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak ortadan iki kestiğimiz domateslerimizi robottan geçirerek ufak parçalar haline getirelim.
Ardından bir süzgece alalım ve suyunu güzelce süzdürelim.
Aynı şekilde ortadan kestiğimiz kırmızı kapya biber ve yeşil biberi, kabuğunu soyarak iki parçaya böldüğümüz soğanı ve sarımsağı da robottan geçirelim.
Hazırladığımız karışımı süzgeçteki domateslerin üzerine ekleyerek suyunun süzülmesi için bekleyelim.
Maydanozumuzu ince ince kıyalım.
Ayrı bir kase içerisine domates salçası, biber salçası, nar ekşisi, zeytinyağını alalım.
Üzerine kuru nane, isot, tuz ve pul biberi de ekleyerek tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
Suyu süzülen sebzelerimizi ve kıyılmış maydanozumuzu kasedeki karışımımıza ekleyelim ve son olarak tekrar karıştıralım.
Hazırladığımız acılı ezmemizi uygun bir servis tabağına alalım.
İsterseniz yanlarına limon dilimleri koyabilirsiniz.
Biraz zeytinyağı ve nane dökün üstüne afiyet olsun .
Nefis Lokantadan Farksız Acılı Ezmem Tarifi Fotoğraflı Yapılışı