Nefis Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 büyük patates
1 orta uzunluk havuç
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı mercimek
1 fincan sıvı yağ
Et suyu yada et bulyon
Tuz-karabiber
Üzeri için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz biber
Nefis Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimekleri bir kaç defa sudan geçiriyoruz süzüyoruz.
Soğanı küp küp doğrayıp tenceremize alalım yağıda ekleyip kavuralım.
Patatesi ve havucu rendeleyelim tenceremize alalım mercimeği de koyalım güzelce kavuralım.
Et suyumuzu yada bir bardakta çözündürdüğümüz bulyonu tenceremize ek edelim.
1 litre suyumuzu da ekleyip tuzunu karabiberini ayarlayalım kaynamaya bırakalım.
Piştikten sonra el blenderından geçirelim.
Sosumuzu da yapıp servis ederken üzerine gezdirebilirsiniz yada içerisine ekleyip karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Nefis Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 büyük patates
1 orta uzunluk havuç
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı mercimek
1 fincan sıvı yağ
Et suyu yada et bulyon
Tuz-karabiber
Üzeri için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz biber
Nefis Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimekleri bir kaç defa sudan geçiriyoruz süzüyoruz.
Soğanı küp küp doğrayıp tenceremize alalım yağıda ekleyip kavuralım.
Patatesi ve havucu rendeleyelim tenceremize alalım mercimeği de koyalım güzelce kavuralım.
Et suyumuzu yada bir bardakta çözündürdüğümüz bulyonu tenceremize ek edelim.
1 litre suyumuzu da ekleyip tuzunu karabiberini ayarlayalım kaynamaya bırakalım.
Piştikten sonra el blenderından geçirelim.
Sosumuzu da yapıp servis ederken üzerine gezdirebilirsiniz yada içerisine ekleyip karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Nefis Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı