Nefis Mi Nefis Fırın Köftem Tanımı İçin Malzemeler
500 gram kıyma
5-6 adet patates
1 adet soğan
1 kahve fincanı galeta unu ( ya da ekmek içi kırıntısı )
İsteğe nazaran;
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Kırmızı toz biber
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeteri kadar sıvı yağ
Sulandırmak için;
Su
Nefis Mi Nefis Fırın Köftem Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler yıkanıp soyulur ve elma dilimi halinde doğranır.
Köfte materyali olan kıyma,baharat,soğan uygunca harmanlanır.
Köfteler rulo hali verilip tepsiye aralıklı bir halde dizilir.
Aralarına elma dilimi formunda kesilen patatesler konur.
Üzerine yapılan salçalı sos dökülür.
Ardından 200 derecede 30 dk fırına atılır. Ve servise sunum edilir.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Nefis Mi Nefis Fırın Köftem Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kıyma
5-6 adet patates
1 adet soğan
1 kahve fincanı galeta unu ( ya da ekmek içi kırıntısı )
İsteğe nazaran;
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Kırmızı toz biber
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeteri kadar sıvı yağ
Sulandırmak için;
Su
Nefis Mi Nefis Fırın Köftem Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler yıkanıp soyulur ve elma dilimi halinde doğranır.
Köfte materyali olan kıyma,baharat,soğan uygunca harmanlanır.
Köfteler rulo hali verilip tepsiye aralıklı bir halde dizilir.
Aralarına elma dilimi formunda kesilen patatesler konur.
Üzerine yapılan salçalı sos dökülür.
Ardından 200 derecede 30 dk fırına atılır. Ve servise sunum edilir.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Nefis Mi Nefis Fırın Köftem Tanımı Fotoğraflı Yapılışı