Nefis Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hamuru için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı nişasta
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı kadar)
Üzerine dökmek için:
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı yağı sıvı yağı
Açmak için:
Nişasta
İçlerine koymak için:
Fındık
Nefis Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbet için şeker ve suyu kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin 5 dakika daha kaynasın .Altını kapatın.
Hamur için un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alın karıştırın.
Yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur yapın 15 kesime bölün.
Hepsini tabak büyüklüğünde açın .
Üst üste dizin.
En üstüne nişasta atmayın.
Önce merdaneyle sonra oklavayla büyütün ince olsun .
Bir tarafından ince formda sararak kesin fotoğraflarda gösterdim.
Tekrar merdaneyle biraz açın, içlerine fındık koyun kapatın.
Tepsiye dizin ,eritilmiş ve soğumuş yağı üzerlerine gezdirin.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin .
Fırından alın 10 dk sonra şerbeti dökün afiyet olsun
Nefis Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Hamuru için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı nişasta
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı kadar)
Üzerine dökmek için:
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı yağı sıvı yağı
Açmak için:
Nişasta
İçlerine koymak için:
Fındık
Nefis Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbet için şeker ve suyu kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin 5 dakika daha kaynasın .Altını kapatın.
Hamur için un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alın karıştırın.
Yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur yapın 15 kesime bölün.
Hepsini tabak büyüklüğünde açın .
Üst üste dizin.
En üstüne nişasta atmayın.
Önce merdaneyle sonra oklavayla büyütün ince olsun .
Bir tarafından ince formda sararak kesin fotoğraflarda gösterdim.
Tekrar merdaneyle biraz açın, içlerine fındık koyun kapatın.
Tepsiye dizin ,eritilmiş ve soğumuş yağı üzerlerine gezdirin.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin .
Fırından alın 10 dk sonra şerbeti dökün afiyet olsun
Nefis Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı