Nefis Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuzu kuşbaşı (dana eti de olabilir)
2 adet patates
1 adet havuç
1 kase bezelye
10 tane arpacık soğan (veya 1adet kuru soğan)
6-7 diş sarımsak
1 adet domates
3 adet sivri biber varsa eğer 1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı su
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Nefis Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzeleri birbirine uygun olarak aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi doğrayalım hazır edelim.
Eti tavaya alalım sulanacaktır, suyu ile biraz pişirelim. Suyunu çekmeden soğan ve sarımsakları ,havucu ilave edelim 2 dakika kavuralım.
Yağları ekleyelim ve ardından sırası ile patates ,kapya biberi ekleyip bir kaç tür kavurup çevirelim.
Domatesi ekleyelim karıştıralım, en son bezelyeleri ve tuzunu ekleyip sebzelere fazla bastırmadan karıştıralım fırın kabına alalım.
Tavaya salça ve baharatlarını alarak kavuralım (eti ve sebzeleri pişirdiğim tava yağlı olduğu için yağ eklemedim)
Suyu ilave edelim kaynayınca yemeğin üzerine dökelim biberleri de ikiye bölüp yemeğin üzerine koyalım 200 derecede ısınmış fırında 30 dakika pişirelim.
Yemeğimiz güzel bir ana yemek olarak servise hazırdır afiyet olsun.
Nefis Orman Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kuzu kuşbaşı (dana eti de olabilir)
2 adet patates
1 adet havuç
1 kase bezelye
10 tane arpacık soğan (veya 1adet kuru soğan)
6-7 diş sarımsak
1 adet domates
3 adet sivri biber varsa eğer 1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı su
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Nefis Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzeleri birbirine uygun olarak aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi doğrayalım hazır edelim.
Eti tavaya alalım sulanacaktır, suyu ile biraz pişirelim. Suyunu çekmeden soğan ve sarımsakları ,havucu ilave edelim 2 dakika kavuralım.
Yağları ekleyelim ve ardından sırası ile patates ,kapya biberi ekleyip bir kaç tür kavurup çevirelim.
Domatesi ekleyelim karıştıralım, en son bezelyeleri ve tuzunu ekleyip sebzelere fazla bastırmadan karıştıralım fırın kabına alalım.
Tavaya salça ve baharatlarını alarak kavuralım (eti ve sebzeleri pişirdiğim tava yağlı olduğu için yağ eklemedim)
Suyu ilave edelim kaynayınca yemeğin üzerine dökelim biberleri de ikiye bölüp yemeğin üzerine koyalım 200 derecede ısınmış fırında 30 dakika pişirelim.
Yemeğimiz güzel bir ana yemek olarak servise hazırdır afiyet olsun.
Nefis Orman Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı