Son konular

Nefis Patlıcan Ve Biber Kızartması (Damak Çatlatan Lezzet)

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Nefis Patlıcan Ve Biber Kızartması (Damak Çatlatan Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
400 gram yeşil biber (11 tane acısız)
600 gram patlıcan (6 orta boy)
2-3 orta uzunluk soğan
3- 4 orta uzunluk domates
1,5 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çay kaşığı toz kimyon
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz karabiber
1,5 tatlı kaşığı tozşeker
Kızartmak için;
1,5 çay bardağı sıvı yağı

Nefis Patlıcan Ve Biber Kızartması (Damak Çatlatan Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve uzunlama orta kalınlıkta şeritler kesip ve sonrada ortadan keselim (Resimlere bakın)
Uygun bir kaba tuzlu suyumuzu koyup ve patlıcanları içine koyalım. Üzerine isterseniz bir tabakla kapatın basınç yapsın. Bu türlü 20 dakika bekletin.
Bu ortada biberlerimizin içini temizleyip, uzunlama orta kalınlıkta doğrayalım. Şayet uzun ise ortadanda doğrayın. Patlıcanları sudan alın ve pak bir bezle kurutun.
Büyük uzunluk tavaya sıvı yağımızı katip kızartın. Kızan yağa patlıcanları katalım ve kızartalım. Bu türlü yaklaşık 5 dakika kızarttıktan sonra yeşilbiberleri katip birlikte kızartın. Yaklaşık 5 dakika bu türlü birlikte kızarsınlar.
Bu ortada soğanlarımızı evvel ortadan kesip sonrada yarım daire formunda hafif ince doğrayın. Soğanlarıda tavaya katın ve ocağın altını orta ateşe verip tencerenin üzerine kabakla kapatın. Bu türlü buharıyla biraz kızarsınlar.
Ardından kapağı alıp materyalleri yeterlice karıştırın ki soğanımızda karamelize olsun başka gereçlerle birlikte. Renkleri tam kızarınca domateslerimizide katalım.
Domateslerimizi evvelce dörde doğrayın ve tavaya katip karıştırın. Kısık (Ortaya yakın) derecede tavanın kapağını üzerine koyup, kızarsınlar bu türlü iki üç dakika.
Ardından salçamızı, tuzu ve bütün baharatlarımızı ve toz şekerimizide katıp, güzelce karıştırın. Artık servis tabağına koyup servise hazır. Afiyetler olsun.
Nefis Patlıcan Ve Biber Kızartması (Damak Çatlatan Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt