Nefis Pırasalı Mısır Unlu Kek Tanımı İçin Gereçler
4 adet pırasa
1 adet havuç
6 kısım maydanoz
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kaşar peyniri yahut dilediğiniz peynir (Ben erzincan tulum peyniri koyuyorum)
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber pulbiber
Susam
Çörekotu
Nefis Pırasalı Mısır Unlu Kek Tanımı Yapılışı
Yumurtalar, sıvı yağ, süt, yoğurt derin bir kabın içerisinde yeterlice çırpılır.
Akabinde içerisine unlar, baharatlar ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır (Peynire nazaran tuz eklemesi yapabilirsiniz)
Daha sonra ince ince doğranan pırasalar, maydanoz ve ince rendelenen havuç eklenir.
En son peynir ek edilir ve karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak borcama harç eklenir. Üzerine susam ve çörekotu serpilir.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar 50 dakika pişirilir (Fırına nazaran değişiklik gösterebilir süre)
15 dakika dinlendikten sonra servis yapılır. Ben soğukken servis etmenizi tavsiye ederim, daha bir hoş oluyor
4 adet pırasa
1 adet havuç
6 kısım maydanoz
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kaşar peyniri yahut dilediğiniz peynir (Ben erzincan tulum peyniri koyuyorum)
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber pulbiber
Susam
Çörekotu
Nefis Pırasalı Mısır Unlu Kek Tanımı Yapılışı
Yumurtalar, sıvı yağ, süt, yoğurt derin bir kabın içerisinde yeterlice çırpılır.
Akabinde içerisine unlar, baharatlar ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır (Peynire nazaran tuz eklemesi yapabilirsiniz)
Daha sonra ince ince doğranan pırasalar, maydanoz ve ince rendelenen havuç eklenir.
En son peynir ek edilir ve karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak borcama harç eklenir. Üzerine susam ve çörekotu serpilir.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar 50 dakika pişirilir (Fırına nazaran değişiklik gösterebilir süre)
15 dakika dinlendikten sonra servis yapılır. Ben soğukken servis etmenizi tavsiye ederim, daha bir hoş oluyor