Nefis Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
5 yemek kaşığı tepeleme irmik
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
Üzeri için
Hindistan cevizi
Nefis Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için evvel şekeri ve suyu karıştırıp 10 dakika kaynatalım sonra 3 damla limon suyu koyup ocaktan alalım revani hamuru hazırlayalım.
Yumurtayı ve şekeri çırpalım sonra yağ yoğurt süt sıra ile koyalım ve çırpalım kabartma tozu vanilya ve portakal kabuğunu koyup kaşıkla karıştıralım.
Yağlanmış tepsiye hazırladığımız hamuru koyalım evvelce ısıtılmış fırında 180 derece 30 dakika pişirelim fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine dökelim.
Bir saat dinlendikten sonra servis yaparsak daha hoş olur afiyet olsun. ️
Nefis Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
5 yemek kaşığı tepeleme irmik
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
Üzeri için
Hindistan cevizi
Nefis Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için evvel şekeri ve suyu karıştırıp 10 dakika kaynatalım sonra 3 damla limon suyu koyup ocaktan alalım revani hamuru hazırlayalım.
Yumurtayı ve şekeri çırpalım sonra yağ yoğurt süt sıra ile koyalım ve çırpalım kabartma tozu vanilya ve portakal kabuğunu koyup kaşıkla karıştıralım.
Yağlanmış tepsiye hazırladığımız hamuru koyalım evvelce ısıtılmış fırında 180 derece 30 dakika pişirelim fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine dökelim.
Bir saat dinlendikten sonra servis yaparsak daha hoş olur afiyet olsun. ️
Nefis Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı