Nefis Sarma Tanımı İçin Malzemeler
1,5 kilo salamura lahana
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı nane
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet biber
1 adet domates
Bir tutam maydanoz
Nefis Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Doğu Anadoluda lahana salamura yapılır ve sarması yapılacağı vakit biraz suda haşlanır.
Salamura yaprakları suda haşlayalım .Daha sonra yıkayalım.
Pirinçi yıkayalım, pirinçi yıkadıktan sonra üzerine yağını, baharatlarını ,salçasını ve doğradığımız zerzevatları ekleyelim iç hacı hazır.
Sarmaya başlayalım.
Sardığımız dolmaya 2,5 su bardağı su ekleyelim.
Pişme mühleti yaklaşık 45 dakika.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Nefis Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 kilo salamura lahana
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı nane
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet biber
1 adet domates
Bir tutam maydanoz
Nefis Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Doğu Anadoluda lahana salamura yapılır ve sarması yapılacağı vakit biraz suda haşlanır.
Salamura yaprakları suda haşlayalım .Daha sonra yıkayalım.
Pirinçi yıkayalım, pirinçi yıkadıktan sonra üzerine yağını, baharatlarını ,salçasını ve doğradığımız zerzevatları ekleyelim iç hacı hazır.
Sarmaya başlayalım.
Sardığımız dolmaya 2,5 su bardağı su ekleyelim.
Pişme mühleti yaklaşık 45 dakika.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Nefis Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı