Nefis Simit Tava Tanımı İçin Gereçler
1 adet simit
12 dilim sucuk
Yarım su bardağı kaşar peynir
2 ince dilim beyaz peynir
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Nefis Simit Tava Tanımı Yapılışı
Tereyağını tavada eritip sucukları yerleştirelim. Güzelce kızartalım.
Ben biraz kuru seviyorum sucuğu siz dilerseniz benim kadar pişirmeyin.
Simit ortadan ikiye keselim.
Pişen sucukların yağına kestiğimiz simitleri iç tarafına yanlışsız bastıralım.
Simitin bir yarımına sucukları dizelim.
Üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri ekleyelim.
Öbür yarısını üzerine kapatalım.
Simitin ortasında ki boşluğa kalan kaşar peynirini ve beyaz peyniri güzelce ezerek koyalım.
Ocağın altını açıp tavanın kapağını kapatalım.
Peynirler eridikten bir iki dakika sonra simiti alabilirsiniz.
Bu ortada ocağın altı harlı olmayacak orta ateşten bir tık kısık olacak.
Ortasındaki peynirlerin altı kızardığında tavadan alıp servis edebilirsiniz.
Çok pratik bir tanım, kahvaltıda farklılık arayanlar için. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
1 adet simit
12 dilim sucuk
Yarım su bardağı kaşar peynir
2 ince dilim beyaz peynir
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Nefis Simit Tava Tanımı Yapılışı
Tereyağını tavada eritip sucukları yerleştirelim. Güzelce kızartalım.
Ben biraz kuru seviyorum sucuğu siz dilerseniz benim kadar pişirmeyin.
Simit ortadan ikiye keselim.
Pişen sucukların yağına kestiğimiz simitleri iç tarafına yanlışsız bastıralım.
Simitin bir yarımına sucukları dizelim.
Üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri ekleyelim.
Öbür yarısını üzerine kapatalım.
Simitin ortasında ki boşluğa kalan kaşar peynirini ve beyaz peyniri güzelce ezerek koyalım.
Ocağın altını açıp tavanın kapağını kapatalım.
Peynirler eridikten bir iki dakika sonra simiti alabilirsiniz.
Bu ortada ocağın altı harlı olmayacak orta ateşten bir tık kısık olacak.
Ortasındaki peynirlerin altı kızardığında tavadan alıp servis edebilirsiniz.
Çok pratik bir tanım, kahvaltıda farklılık arayanlar için. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.