Nefis Soslu Mezeli Fırında Alabalık Tanımı İçin Malzemeler
2 tane alabalık (kişi sayısına göre)
Mezesi:
1 tane yeşil biber
2 tane kapya biber
1 tane kuru soğan
2 tane domates
Karabiber
Tuz
Sosu:
1 limon suyu
1 tatki kaşığı kekik
Üzerine:
1 yemek kaşığı tereyağı
Nefis Soslu Mezeli Fırında Alabalık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberler ve soğan epey minik ve küp doğranır. Domatesler rendelenir. Derin bir kasede karıştırılır.
Kılçığı alınan ve başı ayrılan balık ortadan ikiye açılır ve içine tuz, karabiber serpilir.
Balığın iç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı kesimleri yerleştirilir ve kapatılır.
Güvecin içine biraz zeytinyağı dökülerek yağlanır. Hazırlanan meze güvecin tabanına yayılır. (ben 2 güveç yaptığım için harcı ikiye bölerek yaydım).
Üzerine balık yerleştirilir. Balığın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı kesimleri koyulur.
Limon suyuna kekik eklenerek karıştırılır. Balıkların üzerine sos dökülür. Evvelce ısıtılan 190 derece fırında yumușayana kadar pişirilir. Dilerseniz çıkarmadan üzerine kaşar peyniri rendesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Nefis Soslu Mezeli Fırında Alabalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 tane alabalık (kişi sayısına göre)
Mezesi:
1 tane yeşil biber
2 tane kapya biber
1 tane kuru soğan
2 tane domates
Karabiber
Tuz
Sosu:
1 limon suyu
1 tatki kaşığı kekik
Üzerine:
1 yemek kaşığı tereyağı
Nefis Soslu Mezeli Fırında Alabalık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberler ve soğan epey minik ve küp doğranır. Domatesler rendelenir. Derin bir kasede karıştırılır.
Kılçığı alınan ve başı ayrılan balık ortadan ikiye açılır ve içine tuz, karabiber serpilir.
Balığın iç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı kesimleri yerleştirilir ve kapatılır.
Güvecin içine biraz zeytinyağı dökülerek yağlanır. Hazırlanan meze güvecin tabanına yayılır. (ben 2 güveç yaptığım için harcı ikiye bölerek yaydım).
Üzerine balık yerleştirilir. Balığın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı kesimleri koyulur.
Limon suyuna kekik eklenerek karıştırılır. Balıkların üzerine sos dökülür. Evvelce ısıtılan 190 derece fırında yumușayana kadar pişirilir. Dilerseniz çıkarmadan üzerine kaşar peyniri rendesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Nefis Soslu Mezeli Fırında Alabalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı