Son konular

Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi İçin Malzemeler
10 adet baget
Haşlamak için su
Tuz
Pilav için ;
3 buçuk su bardağı pirinç
4 buçuk su bardağı sıcak su (ben tavuk suyu kullandım)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Tavuğun üzerine sürmek için ;
Yeterince domates sosu

Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bagetleri tencereye alarak üzerini basacak kadar su ekleyip tuz ilave ederek haşlıyoruz.
Pirinci yıkayarak üzerini basacak kadar ılık su ve tuz ekleyerek yaklaşık yarım bekletiyoruz.
Tavaya yağları alıp ısıtarak süzdürdüğümüz pirinçi ekliyoruz. 6-7 dakika kavurarak altını kapatıyoruz.
Güveç tepsiye kavrulmuş pirinçi yerleştiriyoruz.
Haşlanmış bagetleri dizerek üzerlerine domates sosu sürüyoruz.
Kaynar tavuk suyunu dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. )
Pişen yemeğimizi birkaç dakika dinlendirerek sıcak servis ediyoruz.
Sunumu ve lezzetiyle sofranızın baş tacı olacak pratik bir ana yemek.

Pirinci hem tuzlu suda beklettiğimiz hem de tavuk suyunda tuz bulunduğu için pilava ayrıca tuz kullanmıyoruz.

Deneyeceklere afiyet olsun. .

Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavuk Kapama Büryan Tanımı İçin Malzemeler 8 adet tavuk baget (Kişi sayısına nazaran arttırabilirsiniz) Haşlamak için su Tuz Pilavı için; 4 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı yarım sıvı yağ 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Tavuk Kapama Büryan Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Güveçte Tavuk Büryan Tanımı İçin Malzemeler 6-8 adet baget tavuk 2 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Tereyağ Domates sos Güveçte Tavuk Büryan Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pirinci üzerini geçecek kadar ılık tuzlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Baget Büryan Tarifi İçin Malzemeler 5 tane tavuk baget 1 tane kuru soğan 1 tane havuç 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tuz 5 su bardak su Pilavı için 2 su bardağı pirinç 1. 5 su bardağı haşladığımız Baget suyu 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığın ucuyla zerdeçal Baget Büryan Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Nefis Lezzetiyle Bulgurlu Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo tavuk baget 1.5 su bardağı bulgur 3 su bardağı tavuğun suyu 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı salça 1 silme tatlı kaşığı tuz (Salça tuzunuza göre ayarlayın) 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tavuk Kapama (Damaklar Şenlenecek) Tarifi İçin Malzemeler 7 adet tavuk baget(kişi sayınıza göre artırabilirsiniz) 1 adet orta boy soğan 1,5 su bardağı pirinç 2,5 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay kaşığı karabiber Tuz Tavuğa sürmek için; 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt