Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi İçin Malzemeler
10 adet baget
Haşlamak için su
Tuz
Pilav için ;
3 buçuk su bardağı pirinç
4 buçuk su bardağı sıcak su (ben tavuk suyu kullandım)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Tavuğun üzerine sürmek için ;
Yeterince domates sosu
Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bagetleri tencereye alarak üzerini basacak kadar su ekleyip tuz ilave ederek haşlıyoruz.
Pirinci yıkayarak üzerini basacak kadar ılık su ve tuz ekleyerek yaklaşık yarım bekletiyoruz.
Tavaya yağları alıp ısıtarak süzdürdüğümüz pirinçi ekliyoruz. 6-7 dakika kavurarak altını kapatıyoruz.
Güveç tepsiye kavrulmuş pirinçi yerleştiriyoruz.
Haşlanmış bagetleri dizerek üzerlerine domates sosu sürüyoruz.
Kaynar tavuk suyunu dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. )
Pişen yemeğimizi birkaç dakika dinlendirerek sıcak servis ediyoruz.
Sunumu ve lezzetiyle sofranızın baş tacı olacak pratik bir ana yemek.
Pirinci hem tuzlu suda beklettiğimiz hem de tavuk suyunda tuz bulunduğu için pilava ayrıca tuz kullanmıyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun. .
Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
10 adet baget
Haşlamak için su
Tuz
Pilav için ;
3 buçuk su bardağı pirinç
4 buçuk su bardağı sıcak su (ben tavuk suyu kullandım)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
Tavuğun üzerine sürmek için ;
Yeterince domates sosu
Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bagetleri tencereye alarak üzerini basacak kadar su ekleyip tuz ilave ederek haşlıyoruz.
Pirinci yıkayarak üzerini basacak kadar ılık su ve tuz ekleyerek yaklaşık yarım bekletiyoruz.
Tavaya yağları alıp ısıtarak süzdürdüğümüz pirinçi ekliyoruz. 6-7 dakika kavurarak altını kapatıyoruz.
Güveç tepsiye kavrulmuş pirinçi yerleştiriyoruz.
Haşlanmış bagetleri dizerek üzerlerine domates sosu sürüyoruz.
Kaynar tavuk suyunu dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. )
Pişen yemeğimizi birkaç dakika dinlendirerek sıcak servis ediyoruz.
Sunumu ve lezzetiyle sofranızın baş tacı olacak pratik bir ana yemek.
Pirinci hem tuzlu suda beklettiğimiz hem de tavuk suyunda tuz bulunduğu için pilava ayrıca tuz kullanmıyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun. .
Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı