Nefis Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü (3 parça)
Tavuğu soslamak için
Kırmızı toz biber,karabiber,kekik,tuz, sarımsak,pul biber, sıvı yağ
Üzeri için
2 küçük kapya biber
2 küçük yeşil biber
1 adet soğan
2 adet küçük havuç
1 kase mantar
Kekik, kırmızı toz biber, karabiber, tuz
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Üzeri için
Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Maydanoz
Nefis Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaseye sos için tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım ve tavukları sosa bulayıp dinlendirdim.
Tavaya sıvı yağ eklemeden tavuğun kendi sosundaki yağıyla önlü arkalı kızarttım.
Tavaya sıvı yağ ekleyip,yarım ay şeklinde doğradığım soğanları ve minik doğradığım biberleri 5 dakika soteledim.
Daha sonra rendelediğim havuçları ekleyip sotelemeye devam ettim.
Mantarlarımı da ilave edip,mantarlar kavrulana kadar pişirdim.
Son olarak baharatları ve tuzu ekleyip 1- 2 defa karıştırdıktan sonra unu ilave ettim.
Unun kokusu çıktıktan sonra sütü ekleyip kıvam aldıktan sonra ocaktan aldım ve kızartıp borcama dizdiğim tavukların üzerine tavukların heryerini kaplayacak şekilde koydum.
Son olarak rendelediğim kaşar peynirini ilave ederek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun
Nefis Tavuk Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk göğsü (3 parça)
Tavuğu soslamak için
Kırmızı toz biber,karabiber,kekik,tuz, sarımsak,pul biber, sıvı yağ
Üzeri için
2 küçük kapya biber
2 küçük yeşil biber
1 adet soğan
2 adet küçük havuç
1 kase mantar
Kekik, kırmızı toz biber, karabiber, tuz
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Üzeri için
Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Maydanoz
Nefis Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaseye sos için tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım ve tavukları sosa bulayıp dinlendirdim.
Tavaya sıvı yağ eklemeden tavuğun kendi sosundaki yağıyla önlü arkalı kızarttım.
Tavaya sıvı yağ ekleyip,yarım ay şeklinde doğradığım soğanları ve minik doğradığım biberleri 5 dakika soteledim.
Daha sonra rendelediğim havuçları ekleyip sotelemeye devam ettim.
Mantarlarımı da ilave edip,mantarlar kavrulana kadar pişirdim.
Son olarak baharatları ve tuzu ekleyip 1- 2 defa karıştırdıktan sonra unu ilave ettim.
Unun kokusu çıktıktan sonra sütü ekleyip kıvam aldıktan sonra ocaktan aldım ve kızartıp borcama dizdiğim tavukların üzerine tavukların heryerini kaplayacak şekilde koydum.
Son olarak rendelediğim kaşar peynirini ilave ederek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun
Nefis Tavuk Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı