Nefis Tavuklu Kapuska Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Küçük uzunluk beyaz lahananın yarısı
Yarım tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nefis Tavuklu Kapuska Yemeği Tanımı Yapılışı
Birinci olarak lahanayı kaynar suda 5 dakika haşlayın.
Daha sonra tavuğu küp küp doğrayın bir tavanın içine alın rengi dönünceye kadar kavurun.
Tavuk suyunu çekince üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin sıvı yağı ek edip kavurun.
Üzerine salça sarımsak ve baharat tuzu da ek ederek güzelce karıştırın.
Haşlanmış lahanayı doğrayıp karışıma ekleyin.
Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ek edip kapağını kapatın orta ara karıştırarak pişirin suyu bitmeye yakın altını kapatın.Yemeğimiz hazır afiyet olsun
Küçük uzunluk beyaz lahananın yarısı
Yarım tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nefis Tavuklu Kapuska Yemeği Tanımı Yapılışı
Birinci olarak lahanayı kaynar suda 5 dakika haşlayın.
Daha sonra tavuğu küp küp doğrayın bir tavanın içine alın rengi dönünceye kadar kavurun.
Tavuk suyunu çekince üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin sıvı yağı ek edip kavurun.
Üzerine salça sarımsak ve baharat tuzu da ek ederek güzelce karıştırın.
Haşlanmış lahanayı doğrayıp karışıma ekleyin.
Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ek edip kapağını kapatın orta ara karıştırarak pişirin suyu bitmeye yakın altını kapatın.Yemeğimiz hazır afiyet olsun