Nefis Vişneli Browni Tarifi İcin Malzemeler Hamur icin ;
*250 gr bitter cikolata
*150 gr tuzsuz tereyağı
*5 yumurta
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı toz şeker
*1 tutam tuz
*Dondurulmuş veya taze vişne
Uzerinde ki vişne sosu icin ;
*1 su bardağı vişne
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı şeker
*1 ,5 cay bardağı su
Nefis Vişneli Browni Tarifi Yapılışı
1
*Fırını 170 derecede onceden acıyoruz
*Ben turta kalıbı kullandım ama siz kare birşey de yapabilirsiniz
*Bitter cikolata ve tereyağını benmari usulu eritin
*Bir kaba yumurta şeker ve tuzu 5 dakika Kabarana kadar cırpın puf puf olsun
*Erittiğimiz tereyağı ve cikolata karışımının yarısını ve vanilyayı ekleyin ve yavaş bir şekilde cırparak diğer kalan tereyağı ve cikolata karışımını boşaltarak kıvam alana kadar cırpın
*Ardından un ve kakaoyu yavaş yavaş ilave ederek cırpın mumkunse elerseniz daha puf olur ve mikser hep duşuk devirde olsun ekleme yaparak cırparken
*Son olarak yagladığınız kalıba karışımı dokun ve uzerine vişneleri dağıtın Fakat vişneleri bastırmayın pişerken icine cekiyor zaten
*Ardından 45 dk kadar arada kurdan yardımıyla kontrol ederek pişirin
*Şimdi uzerine sos icin ;
*Suyu ufak bir tencereye alıp mısır nişastasını, şekeri ekleyip karıştırın Daha sonra orta ateşte yanan ocağa alıp vişneleri ekleyin ve karıştırarak pişirin Sos kıvam alıncaya kadar 3 4 dk pişirin ve kekin uzerine sos hafif ılık iken dokun (kek soğuk )
*250 gr bitter cikolata
*150 gr tuzsuz tereyağı
*5 yumurta
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı toz şeker
*1 tutam tuz
*Dondurulmuş veya taze vişne
Uzerinde ki vişne sosu icin ;
*1 su bardağı vişne
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yemek kaşığı şeker
*1 ,5 cay bardağı su
Nefis Vişneli Browni Tarifi Yapılışı
1
*Fırını 170 derecede onceden acıyoruz
*Ben turta kalıbı kullandım ama siz kare birşey de yapabilirsiniz
*Bitter cikolata ve tereyağını benmari usulu eritin
*Bir kaba yumurta şeker ve tuzu 5 dakika Kabarana kadar cırpın puf puf olsun
*Erittiğimiz tereyağı ve cikolata karışımının yarısını ve vanilyayı ekleyin ve yavaş bir şekilde cırparak diğer kalan tereyağı ve cikolata karışımını boşaltarak kıvam alana kadar cırpın
*Ardından un ve kakaoyu yavaş yavaş ilave ederek cırpın mumkunse elerseniz daha puf olur ve mikser hep duşuk devirde olsun ekleme yaparak cırparken
*Son olarak yagladığınız kalıba karışımı dokun ve uzerine vişneleri dağıtın Fakat vişneleri bastırmayın pişerken icine cekiyor zaten
*Ardından 45 dk kadar arada kurdan yardımıyla kontrol ederek pişirin
*Şimdi uzerine sos icin ;
*Suyu ufak bir tencereye alıp mısır nişastasını, şekeri ekleyip karıştırın Daha sonra orta ateşte yanan ocağa alıp vişneleri ekleyin ve karıştırarak pişirin Sos kıvam alıncaya kadar 3 4 dk pişirin ve kekin uzerine sos hafif ılık iken dokun (kek soğuk )