Nefis Yürek Sote Tarifi İçin Malzemeler
400 gram yürek
Haşlamak için su
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı salça
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı su
Üzeri için az maydanoz
Nefis Yürek Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce yüreği ufak doğrayıp yıkıyoruz üzerini hafif geçecek kadar su ilave edelim ocağa alalım .
Kaynadığı zaman üzerinde olan köpükleri alıp atalım .
Yüreğimiz haşlanırken biz soğanı yemeklik doğrayalım sıvı yağımızı tencereye alalım .
Soğanlarımızı kavuralım.
Biberlerimizi doğrayalım, onları da ilave edelim kavuralım.
Salçayı ilave edelim, yüreğimiz suyunu çekip yumuşayınca tenceremize onuda ilave edelim karıştıralım.
Yarım çay bardağı su ekleyelim ,tuzunu, baharatlarını ilave edelim 2 dk pişirelim altını kapatalım az dinlensin.
Servis tabağına alalım ,etrafına maydanoz arzuya göre sotemiz hazır.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.Püf noktası, et ve tavuk haşlarken üzerine gelen köpükleri alıp atarsak et suyumuz berrak olur bu alınmayınca suya karışır kötü görüntü olur.
Nefis Yürek Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
400 gram yürek
Haşlamak için su
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı salça
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı su
Üzeri için az maydanoz
Nefis Yürek Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce yüreği ufak doğrayıp yıkıyoruz üzerini hafif geçecek kadar su ilave edelim ocağa alalım .
Kaynadığı zaman üzerinde olan köpükleri alıp atalım .
Yüreğimiz haşlanırken biz soğanı yemeklik doğrayalım sıvı yağımızı tencereye alalım .
Soğanlarımızı kavuralım.
Biberlerimizi doğrayalım, onları da ilave edelim kavuralım.
Salçayı ilave edelim, yüreğimiz suyunu çekip yumuşayınca tenceremize onuda ilave edelim karıştıralım.
Yarım çay bardağı su ekleyelim ,tuzunu, baharatlarını ilave edelim 2 dk pişirelim altını kapatalım az dinlensin.
Servis tabağına alalım ,etrafına maydanoz arzuya göre sotemiz hazır.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.Püf noktası, et ve tavuk haşlarken üzerine gelen köpükleri alıp atarsak et suyumuz berrak olur bu alınmayınca suya karışır kötü görüntü olur.
Nefis Yürek Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı