Nektarili Limonlu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Nektari sosu için
1 bardak su
2yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
3 nektari
Yarım limon
Sütlü irmik tatlısı için materyaller;
1 kaşık tereyağı ya da margarin
1 limon rendesi
1 vanilya
11 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 litre süt (doğal olursa daha lezzetli oluyor)
Nektarili Limonlu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel nektari sosunu hazırlıyoruz. Nektarileri soyup, ince kısımla rendeliyoruz. Hafif limonun suyunu sıkıp, geri kalan materyalleri de ekleyip ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
Altını kapatıyoruz ve kek kalıbına döküyoruz (Buz dolabında 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz)
Nektari sosu soğuduktan sonra irmik tatlısına geçiyoruz (Amaç tatlıyı, sosun üzerine sıcak dökmek)
İrmik tatlısı için de vanilya ve margarin/tereyağ hariç öbür tüm gereçleri ocağa alıp göz göz olup kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırıyoruz. Sonra vanilya ve margarin/tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
İrmik harcını üzerine sıcakken döküyoruz. Birinci sıcağı çıkınca kek kalıbımızı dolaba koyuyoruz (1 gün dolapta bekletiyoruz daha lezzetli oluyor) daha sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyip sunuma hazır hale getiriyoruz….
Not: Buz dolabında 1 gün bekletirken üzerini poşetle ya da kapakla örtün.
Not: Sosların yapışmaması için kalıbınız nemli olmalı bu yüzden kalıbı su ile elimizle ıslatıyoruz…. Afiyet olsun efenim…
Nektari sosu için
1 bardak su
2yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
3 nektari
Yarım limon
Sütlü irmik tatlısı için materyaller;
1 kaşık tereyağı ya da margarin
1 limon rendesi
1 vanilya
11 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 litre süt (doğal olursa daha lezzetli oluyor)
Nektarili Limonlu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel nektari sosunu hazırlıyoruz. Nektarileri soyup, ince kısımla rendeliyoruz. Hafif limonun suyunu sıkıp, geri kalan materyalleri de ekleyip ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
Altını kapatıyoruz ve kek kalıbına döküyoruz (Buz dolabında 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz)
Nektari sosu soğuduktan sonra irmik tatlısına geçiyoruz (Amaç tatlıyı, sosun üzerine sıcak dökmek)
İrmik tatlısı için de vanilya ve margarin/tereyağ hariç öbür tüm gereçleri ocağa alıp göz göz olup kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırıyoruz. Sonra vanilya ve margarin/tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
İrmik harcını üzerine sıcakken döküyoruz. Birinci sıcağı çıkınca kek kalıbımızı dolaba koyuyoruz (1 gün dolapta bekletiyoruz daha lezzetli oluyor) daha sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyip sunuma hazır hale getiriyoruz….
Not: Buz dolabında 1 gün bekletirken üzerini poşetle ya da kapakla örtün.
Not: Sosların yapışmaması için kalıbınız nemli olmalı bu yüzden kalıbı su ile elimizle ıslatıyoruz…. Afiyet olsun efenim…