Nektarinli Tart Tanımı İçin Materyaller
Tart hamuru için;
2 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı margarin yahut tereyağ (ben tereyağ kullandım)
Aldığı kadar un
Pastacı kreması için;
3 su bardağı süt
4.5 yemek kaşığı şeker
3 adet yumurta sarısı
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Nektari sosu için;
5 adet nektari
Damak tadınıza nazaran şeker
Üzeri için (isteğe bağlı)
Pudra şekeri
Nektarinli Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için bütün sıvı gereçleri karıştırıp unu ekliyoruz düzgünce yoğuruyoruz sert bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Kalıbı yağlayıp ben kelepçeli kalıp kullandım.
Hamuru eşit formda dağıtıp çatalla kabarmaması için deliyoruz.
Sonra evvelce ısıtılmış fırında biraz pişirip üstüne yumurta sarısı sürüyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonra pastacı kreması için tereyağ ve vanilya hariç gereçlerin hepsini koyup karıştırıyoruz.
Bir taşım kaynattıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip üstünü streçle kapatıyoruz.
Soğuduktan sonra kremayı tartın üstüne döküyoruz.
Nektarinli sosu için nektarileri elma dilimi kesip üstüne şekerini koyup suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra tartın üstüne koyuyoruz. Herkese afiyet bal şeker olsun. ).
Tart hamuru için;
2 adet yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı margarin yahut tereyağ (ben tereyağ kullandım)
Aldığı kadar un
Pastacı kreması için;
3 su bardağı süt
4.5 yemek kaşığı şeker
3 adet yumurta sarısı
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Nektari sosu için;
5 adet nektari
Damak tadınıza nazaran şeker
Üzeri için (isteğe bağlı)
Pudra şekeri
Nektarinli Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için bütün sıvı gereçleri karıştırıp unu ekliyoruz düzgünce yoğuruyoruz sert bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Kalıbı yağlayıp ben kelepçeli kalıp kullandım.
Hamuru eşit formda dağıtıp çatalla kabarmaması için deliyoruz.
Sonra evvelce ısıtılmış fırında biraz pişirip üstüne yumurta sarısı sürüyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonra pastacı kreması için tereyağ ve vanilya hariç gereçlerin hepsini koyup karıştırıyoruz.
Bir taşım kaynattıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip üstünü streçle kapatıyoruz.
Soğuduktan sonra kremayı tartın üstüne döküyoruz.
Nektarinli sosu için nektarileri elma dilimi kesip üstüne şekerini koyup suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra tartın üstüne koyuyoruz. Herkese afiyet bal şeker olsun. ).