SoruCevap
Yeni Üye
Nektarinli Zıt Yüz Kek Tanımı İçin Gereçler
120 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu (15 g)
Başka materyaller
2-3 adet nektarin
1 çay kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı şeker
Kullandığım su bardağı 200 ml kalıbım 26 cm
Nektarinli Zıt Yüz Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin. Kağıt üzeri tereyağı ile yağlayıp üzerine 2 yemek kaşığı kadar şeker serpin. Nektarını elma dilimi biçiminde dilimleyin ve kalıba yerleştirin.
Uygun bir kap içerisinde yumuşamış tereyağını çırpın. Akabinde şekeri ekleyin ve 1-2 dakika çırpmaya devam edin. Teker teker yumurtaları ekleyin ve seferinde karışıma yedirin.
Akabinde yoğurdu ekleyin ve çok kısa çırpın. Unla karıştırılmış kabartma tozunu eleyerek kek harcına ekleyin ve karıştırın. Kek harcını dikkatlice kalıba aktarın ve düzleyin.
Üzerini yağlı kağıtla kapatıp, evvelce ısıtılmış 170 derece fırında (Alt/ üst) çabucak hemen 30 dakika pişirin.
Sonra üzerindeki kağıdı alıp 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Çıkarmadan evvel kürdan testi yapmayı unutmayın. Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra kalıbınızı aykırı çevirin. Yağlı kağıdı dikkatlice kaldırın.
Dilerseniz pudra şekeri serperek yahut dondurmayla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun Sevdiğiniz bir meyve kullanabilirsiniz. Bütün tarifler görüntülü instagram hesabımda bulabilirsiniz.
120 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu (15 g)
Başka materyaller
2-3 adet nektarin
1 çay kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı şeker
Kullandığım su bardağı 200 ml kalıbım 26 cm
Nektarinli Zıt Yüz Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin. Kağıt üzeri tereyağı ile yağlayıp üzerine 2 yemek kaşığı kadar şeker serpin. Nektarını elma dilimi biçiminde dilimleyin ve kalıba yerleştirin.
Uygun bir kap içerisinde yumuşamış tereyağını çırpın. Akabinde şekeri ekleyin ve 1-2 dakika çırpmaya devam edin. Teker teker yumurtaları ekleyin ve seferinde karışıma yedirin.
Akabinde yoğurdu ekleyin ve çok kısa çırpın. Unla karıştırılmış kabartma tozunu eleyerek kek harcına ekleyin ve karıştırın. Kek harcını dikkatlice kalıba aktarın ve düzleyin.
Üzerini yağlı kağıtla kapatıp, evvelce ısıtılmış 170 derece fırında (Alt/ üst) çabucak hemen 30 dakika pişirin.
Sonra üzerindeki kağıdı alıp 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Çıkarmadan evvel kürdan testi yapmayı unutmayın. Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra kalıbınızı aykırı çevirin. Yağlı kağıdı dikkatlice kaldırın.
Dilerseniz pudra şekeri serperek yahut dondurmayla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun Sevdiğiniz bir meyve kullanabilirsiniz. Bütün tarifler görüntülü instagram hesabımda bulabilirsiniz.