Nesguikli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı nuhun ankara irmik
5 yemek kaşığı toz nesguik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için materyaller;
1 paket sade dr oetker krem şanti
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı toz muzlu puding
Üzeri süsleme materyali;
1 paket 65 gram istediğiniz çikolata türü
Nesguikli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karıştırma kasenin içine toz krem şanti ile sütü birlikte ekleyip akabinde yoğunlaşana kadar çırpalım .
Ardından üzerine muzlu pudingi ekleyerek tekrar çırpalım ve buzdolabında güzelce soğuyana kadar bekletelim .
Ardından tencerenin içine sütü, toz şekeri, toz nesguiki ,irmiği ,unu, nişastayı ,kakaoyu ek ederek birlikte tel çırpıcıyla karıştırın.
Ardından orta ateşte muhallebili kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ardından ocağın altını kapatın ve tatlımızı mikser yardımıyla yüksek evrede bir dakika çırpın.
Tatlımızı ıslatılmış slikon kalıplara sütlü tatlımızı bırakalım.
Sütlü tatlımız soğuyunca buzdolabında en az 4 saat bekletin, vaktinizi varsa bir gece buzdolabında sütlü tatlımızı silikon kalıplarda beklettikten sonra silikon kalıplardan çıkartıp servis tabağına bırakın.
Ardından üzerine hazırlanmış olduğunuz krem şanti ile süsleyin.
En son üzerine çikolata ekleyerek süsleyin afiyet olsun.
Nesguikli Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı nuhun ankara irmik
5 yemek kaşığı toz nesguik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için materyaller;
1 paket sade dr oetker krem şanti
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı toz muzlu puding
Üzeri süsleme materyali;
1 paket 65 gram istediğiniz çikolata türü
Nesguikli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karıştırma kasenin içine toz krem şanti ile sütü birlikte ekleyip akabinde yoğunlaşana kadar çırpalım .
Ardından üzerine muzlu pudingi ekleyerek tekrar çırpalım ve buzdolabında güzelce soğuyana kadar bekletelim .
Ardından tencerenin içine sütü, toz şekeri, toz nesguiki ,irmiği ,unu, nişastayı ,kakaoyu ek ederek birlikte tel çırpıcıyla karıştırın.
Ardından orta ateşte muhallebili kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ardından ocağın altını kapatın ve tatlımızı mikser yardımıyla yüksek evrede bir dakika çırpın.
Tatlımızı ıslatılmış slikon kalıplara sütlü tatlımızı bırakalım.
Sütlü tatlımız soğuyunca buzdolabında en az 4 saat bekletin, vaktinizi varsa bir gece buzdolabında sütlü tatlımızı silikon kalıplarda beklettikten sonra silikon kalıplardan çıkartıp servis tabağına bırakın.
Ardından üzerine hazırlanmış olduğunuz krem şanti ile süsleyin.
En son üzerine çikolata ekleyerek süsleyin afiyet olsun.
Nesguikli Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı