Nevşehir Mantısı
Resimli Nevşehir Mantısı Tarifi
Nevşehir Mantısı Nasıl Yapılır,
Nevşehir Mantısının Tarifi Resimli Yapılışı
imagesnevsehirmantisitarifiresimli5ad4457be380e
Nevşehir mantısı Malzemeleri
1 ekmek hamuru
125 gr margarin
250 gr kıyma
2 soğan
500 gr yoğurt
2 diş sarımsak
1 corba kaşığı domates salcası
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 cay kaşığı karabiber
Tuz
Nevşehir mantısı Yapılışı
Soğanları soyup ince ince doğrayın Bir tavada margarinin yarısını eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı ekleyip karıştırın ve suyunu salıp cekinceye kadar kavurun Salca, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurun Tavayı ocaktan alın Ekmek hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 2530 cm capında acın Hazırladığınız ic malzemeyi ortasına yayın ve rulo halinde sıkıca sarın 2 cm eninde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin Onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Tepsiyi fırından alın Sarımsakları soyup ezin Yoğurtla karıştırın Bir tavada kalan margarini kızdırıp kırmızı pulbiber ekleyin Karıştırıp tavayı ocaktan alın Mantıyı servis tabaklarına paylaştırın Uzerlerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağı sosunu gezdirip sıcak olarak servis yapın
Resimli Nevşehir Mantısı Tarifi
Nevşehir Mantısı Nasıl Yapılır,
Nevşehir Mantısının Tarifi Resimli Yapılışı
imagesnevsehirmantisitarifiresimli5ad4457be380e
Nevşehir mantısı Malzemeleri
1 ekmek hamuru
125 gr margarin
250 gr kıyma
2 soğan
500 gr yoğurt
2 diş sarımsak
1 corba kaşığı domates salcası
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 cay kaşığı karabiber
Tuz
Nevşehir mantısı Yapılışı
Soğanları soyup ince ince doğrayın Bir tavada margarinin yarısını eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Kıymayı ekleyip karıştırın ve suyunu salıp cekinceye kadar kavurun Salca, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurun Tavayı ocaktan alın Ekmek hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 2530 cm capında acın Hazırladığınız ic malzemeyi ortasına yayın ve rulo halinde sıkıca sarın 2 cm eninde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin Onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Tepsiyi fırından alın Sarımsakları soyup ezin Yoğurtla karıştırın Bir tavada kalan margarini kızdırıp kırmızı pulbiber ekleyin Karıştırıp tavayı ocaktan alın Mantıyı servis tabaklarına paylaştırın Uzerlerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağı sosunu gezdirip sıcak olarak servis yapın