Nişastalı Puf Poğaçalar (Mutlaka Denenmeli) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım paket margarin yahut 125 gram terayağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 inin sarı üzerine)
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı buğday nişastası
5-6 su bardağı un
İç harcı:
İsteğinize nazaran
1 kalıp beyaz peynir
Yarım kase kadar kaşar rendesi
Tercihe nazaran maydanoz
Üzerine
Yumurta sarısı
Susam
Haşhaş
Nişastalı Puf Poğaçalar (Mutlaka Denenmeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unumuz ile nişastayı bir kapta güzelce karıştıralım. Karışımın ortasına başka gereçleri ekleyip homojen formda yoğuralım.
Yumuşak hamur elde ettiğimiz hamurumuzu mayalanması için üzerine pak bir bez kapatıp mayalandıralım.
Bu sırada iç harcı hazırlayalım.
Beyaz peyniri çatal yardımı ile ezip içine isteğe nazaran kaşar rendesi de ekleyip maydanoz doğrayabiliriz.
Mayalanan hamurdan nasıl form verecek isek bir mandalina büyüklüğünde alıp tezgahta açıp içine harçtan koyduktan sonra ince uzun biçim verebiliriz. Ben 2 hal yaptım.
Bir başkası de klasik yuvarlak haldir.
Form verilen hamur tekrar bez kapatılarak 15 dk tepsi mayası yapılır.
Mayalanma süreci eksiksiz bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
Susam yada haşhaş serperek fırında 200 derecede pişmeye bırakılır. Nar üzere kızaran poğaçalar pamuk üzere sıcacık servise hazır….Afiyet olsun.
Nişastalı Puf Poğaçalar (Mutlaka Denenmeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım paket margarin yahut 125 gram terayağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 inin sarı üzerine)
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı buğday nişastası
5-6 su bardağı un
İç harcı:
İsteğinize nazaran
1 kalıp beyaz peynir
Yarım kase kadar kaşar rendesi
Tercihe nazaran maydanoz
Üzerine
Yumurta sarısı
Susam
Haşhaş
Nişastalı Puf Poğaçalar (Mutlaka Denenmeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unumuz ile nişastayı bir kapta güzelce karıştıralım. Karışımın ortasına başka gereçleri ekleyip homojen formda yoğuralım.
Yumuşak hamur elde ettiğimiz hamurumuzu mayalanması için üzerine pak bir bez kapatıp mayalandıralım.
Bu sırada iç harcı hazırlayalım.
Beyaz peyniri çatal yardımı ile ezip içine isteğe nazaran kaşar rendesi de ekleyip maydanoz doğrayabiliriz.
Mayalanan hamurdan nasıl form verecek isek bir mandalina büyüklüğünde alıp tezgahta açıp içine harçtan koyduktan sonra ince uzun biçim verebiliriz. Ben 2 hal yaptım.
Bir başkası de klasik yuvarlak haldir.
Form verilen hamur tekrar bez kapatılarak 15 dk tepsi mayası yapılır.
Mayalanma süreci eksiksiz bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
Susam yada haşhaş serperek fırında 200 derecede pişmeye bırakılır. Nar üzere kızaran poğaçalar pamuk üzere sıcacık servise hazır….Afiyet olsun.
Nişastalı Puf Poğaçalar (Mutlaka Denenmeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı