Son konular

Nohut Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Nohut Çorbası Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı kuru nohut
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tavuk suyu yahut tavuk bulyon (Benim tavuk suyum vardı onu kullandım)
1 adet domates
Salça ( biber ve domates ikisini de kullanabilirsiniz size bağlı ben domates salçası kullandım )
Tuz
Karabiber

Nohut Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Nohudumuzu bir gün evvelce suyun içine koyuyoruz ki kolay pişsin (Eğer düdüklü kullanmazsanız nohudunuzu haşlarsanız daha kolay pişer)
Sonraki gün soğan ve sarımsağı blendırdan geçiriyoruz, biraz sıvı yağ biraz da tereyağı koyuyoruz ve düdüklü tencereye atıyoruz.
Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve nohudumuzun suyunu süzüp nohudu tencereye koyuyoruz ne kadar hoş kavurursanız o kadar hoş olur çorbamız.
10 dakikayı geçkin kavurdum karıştıra karıştıra (Suda beklettiğimiz suyu ise ayırıyoruz, su katarken ben onu da ekliyorum, nohudu ıslamadan evvel hoş bir biçimde yıkıyoruz zaten)
Domatesin kabuğunu soyup içine atıyoruz bunları bir hoş kavurduktan sonra salçasını ekliyoruz.
Son olarak da ayırdığımız suyu, sıcak suyu ve tavuk suyunu da ek edip, baharatlarını atıp düdüklümüzü kapatıyoruz.
40 dakikada pişiyor benim çorbam. Sizin nohuttan kaynaklı yahut düdüklü tencereden kaynaklı geç pişebilir yahut daha erken.
Nohut Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Gülüklü Çorbası Tarifi İçin Malzemeler ️200 gram orta yağlı kıyma ️1 tane kalçalı budu soğan ve tane karabiber 2 ye yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 (yarım) kavanoz domates konserve 1 küçük çay bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış nohut Gülüklü Çorbası Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Tavuklu Nohut Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı nohut 250 gram kadar küp doğranmış tavuk göğsü 2 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı sıvı yağ ( ben zeytinyağ kullandım) 1 orta uzunluk soğan Tuz Karabiber Zerdeçal Kırmızı toz biber Üstünü geçecek kadar sıcak su Tavuklu Nohut Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tuçmaç Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 çay bardağı erişte 1 adet kuru soğan Tuz Kıvama nazaran su Terbiyesi için; 2 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yumurta sarısı Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağ Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sütlü Nohut Çorbası Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı nohut 2 adet soğan 5 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kimyon(isteğe bağlı arttırılabilir) Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber Yarım çay kaşığı karabiber 1 su bardağı süt Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Çerkes Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday) 1 kesim tavuk but ya da yarım kesim kemikli göğüs 1 küçük konserve mısır 2 çay kaşığı tuz Dövmeyi ve tavuğu haşlamak için yaklaşık 2 litre su Terbiyesi için: 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt