Nohut Dürüm Tanımı İçin Gereçler
1 kilo nohut
2 bardak et suyu
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber ( gerekirse artırılabilir )
Tuz
Kimyon
Bol yeşillik
Acı biber turşusu
Salatalık turşusu
Kuru soğan
Limon
Lavaş ekmeği
Patates kızarması
Nohut Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Nohutumuzu akşamdan ıslatıp ,sabah suyunu değiştirerek kaynatıp yeterlice yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Haşlanan nohutun suyu fazlaysa suyunu döküyoruz.
Üzerine kemik suyumuzu koyarak kemik suyuyla da güzelcene düzgünce haşlıyoruz.
Suyunu güzelce çektikten sonra patates eziciyle güzelce eziyoruz.
Tavaya yağımızı koyarak ısıtıyoruz.
Isınan yağa toz kırmızı biberimizi koyup karıştırdıktan sonra üzerine ezdiğimiz nohutları ek ediyoruz.
Güzelce kavurduktan sonra lavaşlarımıza sararak üzerine çokça kimyon ,limon ve yeşilliklerden koyarak lavaşımıza sarıyoruz.
Yanında patates kızartması ve ayranla servis yapıyoruz.
Not: Nohutumuzu âlâ haşlıyoruz gerekirse 2-3 saatte sürebilir nohutun cinsine nazaran mühlet değişebilir .Nohut dürümün özelliği nohutun düzgün pişmesidir .
Nohut Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo nohut
2 bardak et suyu
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber ( gerekirse artırılabilir )
Tuz
Kimyon
Bol yeşillik
Acı biber turşusu
Salatalık turşusu
Kuru soğan
Limon
Lavaş ekmeği
Patates kızarması
Nohut Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Nohutumuzu akşamdan ıslatıp ,sabah suyunu değiştirerek kaynatıp yeterlice yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Haşlanan nohutun suyu fazlaysa suyunu döküyoruz.
Üzerine kemik suyumuzu koyarak kemik suyuyla da güzelcene düzgünce haşlıyoruz.
Suyunu güzelce çektikten sonra patates eziciyle güzelce eziyoruz.
Tavaya yağımızı koyarak ısıtıyoruz.
Isınan yağa toz kırmızı biberimizi koyup karıştırdıktan sonra üzerine ezdiğimiz nohutları ek ediyoruz.
Güzelce kavurduktan sonra lavaşlarımıza sararak üzerine çokça kimyon ,limon ve yeşilliklerden koyarak lavaşımıza sarıyoruz.
Yanında patates kızartması ve ayranla servis yapıyoruz.
Not: Nohutumuzu âlâ haşlıyoruz gerekirse 2-3 saatte sürebilir nohutun cinsine nazaran mühlet değişebilir .Nohut dürümün özelliği nohutun düzgün pişmesidir .
Nohut Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı